Стање на путевима за 9. новембар

Обилазница око Београда сектор 4 дуга је седам километара и 7оо метара од Остружнице до Ибарске магистрале код Орловаче биће отворена у понедељак тачно у подне сазнаје РТС. Носилац посла је Јавно предузеће путеви Србије а извођачи радова су Планум и Мостоградња.

Обилазница је планирана као део коридора 10 чија је изградња означена као приоритет у националном плану изградње путне и железничке инфраструктуре владе Србије. Део који се отвара у понедељак спаја Срем са ибарском магистралом и омогућиће да се растерети мост Газела. Специфичност обилазнице око Београда је велики број објеката, пет мостова, и два тунела од којих је највећи мост у Железнику дужине 4о6 метара. Ту је и тунел Липак који се налази на почетку пута и чија дужина прелази пола километра. На целокупној траси постављена је хоризонтална и вертикална сигнализација као и тунелско осветљење. Сви тунели су снабдевени модерним комуникационим системима тако да ће се моћи телефонирати мобилним телефоном а исто тако слушати неометано радио програм.

Радова има на мосту преко Осаонице,између Јагодине и Баточине. Затворена је зауставна трака у смеру ка Нишу. Саобраћај се одвија само брзом траком.

Због радова на мосту код Дунава код Бешке долазиће до прекида у саобраћају. Алтернативни правци су петља Бешка ка Новом Саду и петља Зрењанин или Ковиљ ка Београду, преко Каћа, Титела и Перлеза.

И даље је забрањено скретање са ауто пута Београд-Суботица на регионални пут Темерин-Нови Сад. Возила преко 12 тона користе пут преко Жабља и Госпођинаца до Новог Сада.

Почели су радови на мосту преко реке Липнице, између петљи Умчари и Мали Пожаревац. У зони самог моста затворена је зауставна трака према Београду док у смеру ка Нишу нема измене у саобраћају.

Возила се наизменично пропуштају уз краће застоје због радова на мосту између Бечеја и Новог Бечеја.

Саобраћај је, обустављен на путу Ковин-Делиблато. Алтернативни пут до Делиблата је преко Панчева и Долова или преко Ковина и Гаја.

Недељом нема обуставе саобраћаја на путу Коцељева-Ваљево.

До 14-тог новембра, биће затворен пут Осипаоница-Пожаревац због радова на прузи Мала Крсна-Пожаревац као и због радова на коловозу на улазу и излазу са Љубичевског моста преко реке Велике Мораве. Саобраћај друмских возила, одвија се алтернативним правцима.

У току су радови на рушењу 3 надвожњака на магистралном путу између Бујановца и Прешева. До 15-тог новембра,сваког дана од 7 до 19 часова возила ће се преусмеравати на пут од петље Прешево до петље Бујановац према постављеној саобраћајној сигнализацији.

Краћих застоја има на путу Крагујевац-Краљево,кроз Гружу.

Због клизишта, на делу ђердапске магистрале код текије,кретање возила је успорено.

Завршени су радови на пружном прелазу преко железничког моста на Великој Морави, на путу Марковац-Свилајнац.

Саобраћај је у потпуности нормализован на путу Соко Бања -Књажевац. Асфалтирање коловоза је завршено.

На граничним прелазима нема дужих чекања.

број коментара 0 Пошаљи коментар