Саобраћај умереног интензитета

У Србији углавном ведро, местимично измаглца, а саораћај се одвија умереним интензитетом. На граничним прелазима, путничка возила се задржавају од 20 до 30 минута.

У већем делу Србије је претежно ведро, са појавом јутарње магле на подручју Пожеге и Сјенице, док сумаглицу бележимо по котлинама и дуж речних токова, саопштио је јутрос Ауто-мото савез Србије. 

На важнијим путним правцима у Србији, саобраћај је умереног интензитета.

На граничним прелазима, путничка возила се задржавају од 20 до 30 минута.

Због постављања заштитних баријера, у оквиру извођења санационих радова на конструкцији постојећег моста преко Дунава код Бешке, на деоници аутопута Е-75 Београд-Нови Сад, саобраћај ће бити обустављан у понедељак 21. септембра у интервалима од 9.30 до 10.30 и од 12.00 до 13.00 сати.

Алтернативни правци су од петљи Нови Сад-Зрењанин и Ковиљ ка Београду или од петље Бешка ка Новом Саду. Такође, могу се користити и стари магистрални пут Београд-Нови САд, односно путни правац Београд-Нови Сад преко Руме и Ирига.

Због извођења радова на санацији надвожњака код Михајловца на аутопуту Е-75, Ниш-Београд, за саобраћај је затворена брза трака у смеру Ниш-Београд у зони извођења радова. 

Због санације коловоза на аутопуту Е-75 на деоници од Појата ка Ражњу, на превоју Мечка, измењен је режим саобраћаја. За саобраћај је затворена десна коловозна страна из смера Београда ка Нишу), па се саобраћај обавља двосмерно левом страном коловоза.

Код Ражња успорен саобраћај

У току су радови на замени дилатација на левом вијадукту из правца Београда ка Нишу код Ражња, на аутопуту Е-75, деоница Појате-Алексинац. Због ових радова, леви вијадукт ће бити потпуно затворен за саобраћај до 30. октобра, када се очекује завршетак радова. Саобраћај се одвија двосмерно, коловозом десног вијадукта из правца Београда ка Нишу.  На аутопуту Е-75 Београд-Суботица, у зони поменуте раскрснице, саобраћај се одвија у оба смера без застоја, уз ограничење брзине. 

Ради се на санацији тунела "Стара Стражевица", у оквиру рехабилитације кружног пута око Београда Р-251. Радови су предвиђени да трају до 2. децембра.

На магистралном путу М-22, који од Београда, преко Новог Сада, води ка Суботици, забрањен је саобраћај камионима чија носивост прелази 12 тона. Ова теретна возила се усмеравају на аутопут Е-75 Београд-Суботица.

Ради се на рехабилитаци коловоза магистралног пута М/17.1 од Суботице ка Г.П. Келебија. Саобраћај ће се до 20. септембра одвијати наизменичним пропуштањем уз могуће краће застоје.

На магистралном путу чачак-Пожега-Ужице, на деоници Узићи-Пожега-Асановац, на коловозу су изражени колотрази, који представљају озбиљну опасност за све учеснике у саобраћају, па возачи морају да возе спорије и опрезније.

Због извођења радова на коловозу на деоници Сјеница-Ањиновићи, магистралног пута М-8 Нови Пазар-Пријепоље, саобраћај ће бити потпуно обустављен два пута дневно, у интервалима од 9.00 до 11.00 и од 14.00 до 16.00 сати од данас до четвртка 17. септембра. Алтернативни путни правац за хитне случајеве је регионални пут Р-117 Сјеница-Ивањица. 

И даље је, због клизишта, успорен саобраћај на делу Ђердапске магистрале код Текије и обавља се једном коловозном траком, уз наизменично пропуштанеј возила. Овакав режим саобраћаја биће актуелан до даљнег.

На деоници магистралног пута М-2 Рожаје-Косовска Митровица, у зони граничног прелаза Мехов Крш, због актуелних радова саобраћај се обавља према постављеној саобраћајној сигнализацији, уз повремене краће прекиде од 15-20 минута у интервалу од 7.00-15.00. Планирано је да радови трају до 15. септембра.

број коментара 0 Пошаљи коментар