Нема гужве на путевима

На важнијим и фреквентним путним правцима у Србији саобраћај је умереног интезитета, а појачан је на прилазима већим градским срединама, саопштио је јутрос Ауто-мото савез Србије. На граничним прелазима задржавање возила траје између 15 минута и пола сата.

Због радова на санацији надвожњака код Михајловца на аутопуту Е-75, Ниш-Београд, за саобраћај ће бити затворена брза трака у смеру ка Београду. Радови би требало да трају до 3. септембра.

Због радова на поправци мостова преко реке Црни Тимок, на магистралном путу М-5 Параћин-Зајечар, на делу измеду Селишта и Гамзиградске бање, саобраћај је обустављен до 7. септембра.

Возачи могу да користе следеће алтернативне правце: возачи који иду из Параћина за Зајечар, Неготин или Књажевац, могу да користе алтернативни пут од Селишта ка Бору, па преко Николићева за Зајечар и даље. Возачи који иду из Књажевца, Неготина и Зајечара ка Параћину, могу да користе регионални пут Зајечар-Бољевац, преко Лубнице, и даље ка Параћину или напред наведени правац Зајечар-Бор и даље ка Параћину.

Санира се коловоз на аутопуту Е-75 Београд-Ниш на деоници од Појата ка Ражњу, на превоју Мечка. За саобраћај је затворена десна коловозна страна, па се саобраћај обавља двосмерно левом страном коловоза.

Због интервентне попоравке моста преко реке Стари Бегеј, на регионалном путу Р/114.1, Банатско Карађордево-Стари Итебеј, саобраћај ће бити обустављен до 31. октобра.

На аутопуту Е-75, деоница Појате-Алексинац, у току су радови на левом вијадукту код Ражња. Вијадукт ће бити затворен за саобраћај до 30.

октобра. Саобраћај се одвија двосмерно, коловозом десног вијадукта (посматрано из правца Београда ка Нишу).

Планирани су радови на изградњи две деонице од по 10 километара, на левој страни аутопута Е-75, деоница Хоргош-Нови Сад. Очекује се да ће деоница од 20 километара бити пуштена у саобраћај 29. новембра.

Делимично је нормализован саобраћај на регионалном путу Р-120 Темерин-Нови Сад из правца Суботице и Београда. У зони темеринске раскрснице, и даље је затворено скретање са аутопута Београд-Суботица на регионални пут Р-120 Темерин-Нови Сад, а возила се усмеравају на петљу Зрењанин.

У оквиру рехабилитације кружног пута око Београда Р-251 ради се на санацији тунела Стара Стражевица, па ће због радова, тунел бити затворен за саобраћај до 3. септембра.

На магистралном путу М-22, који од Београда, преко Новог Сада, води ка Суботици, забрањен је саобраћај камионима чија носивост прелази 12 тона. Ова теретна возила се усмеравају на аутопут Е-75 Београд-Суботица.

Због радова на деоници магистралог пута М-22 између Ушћа и Биљановца, саобраћај се обавља наизменичним пропуштањем возила. 

На регионалном путу Кањижа-Нови Кнежевац, због поправке коловозне конструкције моста, забрањен је саобраћај теретним возилима од преко 12 тона.

Ради се на рехабилитацији коловоза магистралног пута М/17.1 од Суботице ка границном прелазу Келебија. Саобраћај ће се до 20. септембра обављати наизменичним пропуштањем возила.

На регионалном путу Р-115 Ковин-Бела Црква саобраћај ће се због радова на поправци моста преко канала Дунав-Тиса-Дунав, код Врачевог Гаја, до 15. септембра одвијати према постављеној саобраћајној сигнализацији.

На деониоци регионалног пута од Перлеза до Титела на снази је забрана саобраћаја за возила чија укупна маса прелази 10 тона.

Због радова на интервентној поправци друмског моста преко реке Саве код Сремске Митровице, на регионалном путу Р-116, који води од Сремске Митровице ка Глушцима и даље ка Богатићу и Бадовинцима или ка

Мачванском Причиновићу и шапцу, до 1. октобра саобраћај преко моста ће се обављати према посебном режиму.

На магистралном путу Чачак-Пожега-Ужице, на деоници код Ужића, на коловозу су изражени колотрази па возачи морају опрезније да возе.

Услед оштећења коловоза на мосту на магистралном путу М-2, на 15. километру од Рибарића ка Рожају, саобраћај је успорен и обавља се према постављеној саобраћајној сигнализацији.

На деоници магистралног пута М-2 Рожаје-Косовска Митровица, у зони граничног прелаза Мехов Крш, због радова саобраћај се обавља према постављеној саобраћајниј сигнализацији, уз повремене краће прекиде од 15-20 минута у интервалу од 7.00 до 15.00. Планирано је да ти радови трају до 15. септембра.

На граничним прелазима задржавање возила траје између 15 минута и пола сата

број коментара 0 Пошаљи коментар