Стање на путевима за 19. август

Саобрaћај се одвија несметано

На важнијим путевима у Србији, саобраћај се обавља по сувим коловозима и уз добру видљивост. Појачан саобраћај на важнијим и фреквентнијим путним правцима.

На подручју Србије преовлађују повољне временске прилике које омогућавају да се саобраћај обавља по сувим коловозима и уз добру видљивост.

Сезона годишњих одмора условила је појачан саобраћај на важнијим и фреквентнијим путним правцима у нашој земљи, а посебно на Ибарској магистрали као и на деловима ауто-путева Е-75 и Е-70 и даље ка Прешеву и Димитровграду.

На магистралном путу М-22, који од Београда, преко Новог Сада, води ка Суботици, забрањен је саобраћај камионима чија носивост прелази 12 тона. Ова теретна возила се усмеравају на аутопут Е-75 Београд-Суботица.

Због радова на деоници магистралог пута М-22 између Ушћа и Биљановца, саобраћај се обавља наизменичним пропуштањем возила, уз семафорску регулацију.

На регионалном путу Кањижа-Нови Кнежевац, због поправке коловозне конструкције моста, забрањен је саобраћај тешким теретним возилима преко 12 тона укупне тежине.

Ради се на рехабилитаци коловоза магистралног пута М/17.1 од Суботице ка Г.П. Келебија. Саобраћај ће се до 20.9.2009. год. обављати наизменичним пропуштањем уз могуће краће застоје.

Због радова на интервентној поправци моста преко канала ДТД, код Врачевог Гаја, на регионалном путу Р-115 Ковин-Бела Црква, до 15.9.2009. године, саобраћај ће се одвијати према постављеној саобраћајној сигнализацији.

Дана 8.7.2009. почели су радови на проширивању магистралног пута М-7, деоница Клек-Житиште. Ради се на проширивању постојећег пута са леве стране, како би укупна ширина пута била повећана са постојећих 6 м. на 7,7 м.

Саобраћај се обавља успорено, према постављеној привременој саобраћајној сигнализацији, па је неопходно да возачи буду веома пажљиви и да брзину вожње у потпуности прилагоде условима на путу. Предвиђено је, планом извођача, да радови трају месец и по дана, оријентационо до 22.8.2009.

На деониоци регионалног пута од Перлеза до Титела на снази је забрана саобраћаја за возила чија укупна тежина прелази 10 тона.

На магистралном путу Чачак-Пожега-Ужице, на деоници код Узића, на коловозу су изражени колотрази, који представљају озбиљну опасност за све учеснике у саобраћају, па возачи морају да возе спорије и опрезније.

Због радова на санацији моста преко реке Скрапеж, потпуно је обустављен саобраћај на обилазници око Пожеге, која је део магистралног пута М-5 Чачак-Ужице.

Саобраћај се преусмерава кроз Пожегу, према постављеној вертикалној саобраћајној сигнализацији, па возаче упозоравамо да возе опрезно и да у потпуности поштују сва упозорења и ограничења.

На регионалном путу Ваљево-Дебело Брдо-Рогачица, на потезу од 7. до 10. км од Ваљева ради се на делимичној рехабилитацији и пресвлачењу асфалтом наведене деонице.

За време извођења радова, саобраћај ће се одвијати наизменичним пропуштањем возила, које ће бити регулисано привременом, радном, саобраћајном сигнализацијом, уз активно учешће сигналиста извођача радова.

Ради се на поправци мостова преко реке Црни Тимок, на магистралном путу М-5 Параћин-Зајечар, на делу између Селишта и Гамзиградске бање.

Током потпуних обустава саобраћаја, могу се користити следећи алтернативни правци: возачи који иду из Параћина за Зајечар, Неготин или Књажевац, могу да користе алтернативни пут од Селишта ка Бору, па преко Николичева за Зајечар и даље.

Возачи који иду из Књажевца и Зајечара ка Параћину, могу да користе регионални пут Зајечар-Бољевац, преко Лубнице, и даље ка Параћину или напред наведени правац Зајечар-Бор (преко Николичева)-Селиште и даље ка Параћину.

Због оштећења моста на реци Бусур, на регионалном путу Р-108 Свилајнац-Петровац, у месту Табановац, саобраћај се преусмерава на алтернативни пут Свилајнац-Жабари-Петровац. Преусмеравање саобраћаја на алтернативни правац биће актуелно све док не буде завршена санација моста.

На регионалном путу Р-256, на деоници Турија-Голубац, код манастира Тумане, због активираног клизишта, оштећене су обе коловозне траке у дужини од 200 метара, а саобраћај је у потпуном прекиду.

На магистралном путу М/22 Краљево-Рашка, на деоници Ушће Биљановац, због радова, саобраћај се обавља, успорено и уз наизменично пропуштање возила,уз семафорску сигнализацију.

Услед оштећења коловоза на мосту на магистралном путу М-2, на 15-ом км од Рибарића ка Рожају, саобраћај је успорен и обавља се према постављеној саобраћајној сигнализацији.

број коментара 0 Пошаљи коментар