Финиш кампање у Британији – завршне поруке Џонсона и Корбина

У Великој Британији се сутра одржавају ванредни парламентарни избори. Лидери партија у последњем дану кампање шаљу кључне поруке бирачима пред сутрашње изборе. Борис Џонсон је нагласио да ће само Конзервативна партија "завршити са Брегзитом" и убрзати напредак земље, док је Џереми Корбин истакао да ће Лабуристичка партија дати "наду следећој генерацији".

Џонсон је последњи дан кампање започео у Западном Јоркширу. Навео је да кампања није могла да буде напетија и да поново постоји ризик од тога да неће бити парламентарне већине.

Главна порука актуелног премијера била је усмерена на завршетак кризе коју је изазвао Брегзит.

"Уколико убрзо не изађемо из овог живог песка, будућност наше земље ће остати несигурна", истакао је Џонсон и додао да ће се торијевци залагати за улагање у националну здравствену службу, повећање броја полицајаца и увођење новог имиграционог система.

Џереми Корбин је последњи дан кампање започео у Глазгову, где је рекао да ће лабуристичка влада "елиминисати сиромаштво деце, дати наду следећој генерацији и на прави начин улагати у образовање широм Велике Британије".

Лидер Лабуристичке партије је присталицама у Мидлсбороу поновио да ће се залагати за улагање у националну здравствену организацију, проширење бесплатне бриге о деци и за ниже цене превоза.

"Запамтите да је сутра наш избор, наша шанса, да изаберемо владу која ће бити за многе, а не за неколицину. Владу којој можете веровати", рекао је Корбин и нагласио да ће се Лабуристичка партија потрудити да обезбеди договор око Брегзита који је "добар за раднике" и да ће последњу реч имати јавност.

Према последњим анкетама Конзервативна партија би на сутрашњим изборима требало да освоји око 43 одсто гласова, док су лабуристи у заостатку и процењује се да ће освојити око 33 одсто гласова Британаца.

Ванредни парламентарни избори у Великој Британији  одржавају се сутра, гласачка места ће бити затворена у 22 часа по локалном времену, када ће се знати и прве процене изборних резултата.

број коментара 1 Пошаљи коментар
(среда, 11. дец 2019, 17:58) - anonymous [нерегистровани]

Јаооо ... па овај ријалти се још увек даје!

А ја потпуно заборавио на ову серију ... мислио сам да је одавно завршено ... Која ли им јеово епизода? 17362 ???
Случајно сам налутао и баш се изненадио... па кога још ове ствари интересују???