Мексико, мафија убила 27 полицајаца

Припадници нарко-картела "Халиско њу џенерејшн" оставили су ознаке на месту где су у заседи убили 27 мексичких полицајаца у региону Тијера Калијенте, јављају мексички медији.

Конвој полицијских возила упао је у заседу у понедељак пре подне, када су на њих, из возила у покрету, пуцали мафијаши из нарко-картела који је прошлог месеца масакрирао двадесетак припадника ривалске групе и њихова тела разбацао по улицама.

Мексички медији објавили су и аудио-снимак тренутка када су полицајци, под унакрсном ватром, позивали у помоћ.

Осим 27 убијених, мафијаши су ранили још тројицу полицајаца, од укупно 40 припадника снага безбедности колико се наводно налазило у конвоју.

Држава Мичоакан већ дуго је поприште сукоба између нарко-картела.

Током 2018. године у Мексику је убијена тачно 33.341 особа, односно читавих 15 одсто више него годину дана раније, када је страдало 28.866 људи.

Према подацима мексичких власти, од почетка рата против нарко-мафије 2006. године у тој држави је убијено или нестало више од 200.000 људи.

број коментара 4 Пошаљи коментар
(среда, 16. окт 2019, 07:19) - waldner [нерегистровани]

pitanje

Niko me neće ubediti da je grupa kriminalaca, makar brojala stotine hiljada, jača od cele države Meksiko. Naime, da je zaista jača preuzela bi vlast, bilo silom bilo organizovanjem u političku partiju.
Očigledno je da ,,vlastima" odgovara haos koji godinama vlada u toj zemlji. Muka mi je od toga, a tek kako je tamošnjim običnim ljudima.

(среда, 16. окт 2019, 04:45) - anonymous [нерегистровани]

Zid

U pravu je Tramp, što pravi zid između SAD i Meksika.

(уторак, 15. окт 2019, 20:44) - Воронцов [нерегистровани]

Изгледа да добрим, делом тероторије Мексика управљају разне мафије

Свако има своју територију и онда ратују мафије против мафија за превласт, а при том нападају и државне безбедносне снаге.

(уторак, 15. окт 2019, 19:18) - anonymous [нерегистровани]

Boze me oprosti

U Meksiku se gine kao da je rat. Samo prosle godine u Meksiku je ubijeno oko 30.000 ljudi. A to su samo oni za koje se zna da su ubijeni tj. nadjena tela, a gde su nestali koji su najverovatnije ubijeni i zakopani ko zna gde... Postavlja se logicno pitanje: Kako zaustaviti spiralu nasilja i krvoprolica? Da li tako sto ce vlasti Meksika krenuti u rat do istrebljenja sa narko dilerima i kartelima, ili tako sto ce legalizovati droge.
Ako krenu u rat onda ce se zrtve meriti stotinama hiljada mrtvih, posto su manje-vise mnogi stanovnici Meksika upetljani u posao sa drogom na ovaj ili onaj nacin.
A opet ako legalizuju droge, smanjice smrtnost u obracunima izmedju narko klanova, onda ce ljudi masovno umirati od predoziranja drogom jer ce droga biti jeftina i dostupna takoreci svima.

Jednom recju, neresivo!