Протести због климатских промена широм планете

Хиљаде углавном младих на улицама Аустралије и азијскопацифичких земаља почело је глобалне протесте, позивајући светске лидере да на Самиту Уједињених нација о климатским променама донесу хитне мере како би спречили еколошку катастрофу.

Протести, које је инспирисала 16-годишња шведска активисткиња Грета Тинберг, планирани су за данас у око 150 држава, преноси Ројтерс.

Циљ је указати на последице климатских промена на планету и упућивање захтева владама да се хитно ограниче активности које воде даљем загађењу животне средине.

Протести ће "кулминирати" у Њујорку када ће Тинбергова, већ номинована за Нобелову награду због свог активизма за климу, предводити скуп испред седишта УН.

Грета Тинберг је већ на Твитеру објавила огроман одзив демонстраната у Аустралији, написавши да су они већ поставили стандарде које ће следити други млади људи када се буду окупљали у Азији, Европи и Африци.

број коментара 1 Пошаљи коментар
(петак, 20. сеп 2019, 13:21) - anonymous [нерегистровани]

Ufff

Pukli smo. Najvece zlo je naravno ubrzan zivotni stil i pohlepa za novcem. Ono sto nije vazno na zalost je dospelo na prvo mesto, a pravi prioriteti su zapostavljeni. Skoro sva zla ovog sveta proizilaze iz gore navedenih razloga. Kako covek da bude optimista u ovoj situaciji gde su nam vezane ruke. Na primer, ja putujem 80 km na posao svaki dan. Jel to treba da se zove normalno????