Хавана осудила америчко протеривање двојице кубанских дипломата

Кубанска влада осудила је протеривање двојице својих дипломата при Уједињеним нацијама, оптужених за наводне покушаје да утичу на операције против САД.

Кубански министар спољних послова Бруно Родригез наводи да су два кубанска званичника  неоправдано протерирана из САД.

"Категорички одбацујем неоправдано протеривање двојице званичника Сталне мисије Кубе при Уједињеним нацијама, као и повећана ограничења кретања преосталим нашим дипломатама и њиховим породицама", написао је Родригез на Твитеру

Одбацио је наводе да су дипломате учествовале у радњама неспојивим са њиховим дипломатским статусом, назвавши их грубом клеветом, преноси АП.

Америчке власти саопштиле су синоћ да протерују двојицу кубанских дипломата.

Преосталим члановима кубанске мисије кретање је ограничено на подручује Менхетна.

Таква одлука је донета због "њихових покушаја да утичу на операције против САД".

"Сваки покушај уперен против националне безбедности САД схватамо озбиљно и наставићемо да водимо истрагу да ли је још неко од чланова особља евентуално злоупотребио привилегије свог боравка у САД", наводи се у саопштењу Стејт департмента, преноси Ројтерс.

број коментара 1 Пошаљи коментар
(петак, 20. сеп 2019, 22:22) - anonymous [нерегистровани]

"...svaki pokusaj uperen protiv nacionalne bezbednosti USA..."

Cemu se mi uvek ponovo izcudjavamo je bas ta americka nacionalna bezbednost. Ona ugrozena u zapadnoj Kini, kod one nac. manjine, preko Hindukusa u Afganistanu, pa do Srbije na Balkanu itd, itd. Cudna ta nacija i njena bezbednost.