Џонсон и Брегзит: Тактика "и јаре и паре"

Премијер Британије Борис Џонсон рекао је да Велика Британија неће дуговати 42 милијарде евра уколико напусти Европску унију без споразума.

"Мислим да цела ЕУ разуме да, уколико изађемо без договора, онда 42 милијарде више не важи. Као што сам много, много пута рекао, велики део од те 42 милијарде ћемо потрошити за подршку нашим пољопривредницима и, заиста, за инвестиције у разна поља", рекао је Џонсон на самиту Г-7, преноси Ројтерс.

Британски медији већ су спекулисали да ће Џонсон искористити састанак са председником Европског савета Доналдом Туском на маргинама самита да каже да ће Британија платити мање од десет милијарди евра ЕУ, уколико не буде споразума о Брегзиту.

Скај њуз наводи да се ради о цифри од 9,8 милијарди евра, док Сандеј тајмс тврди да би Британија била у обавези да плати око 7,5 милијарди евра.

Договор о исплати 42 милијарди евра постигла је бивша британска премијерка Тереза Меј.

број коментара 3 Пошаљи коментар
(недеља, 25. авг 2019, 17:00) - anonymous [нерегистровани]

Ako primetite dve ribe na dnu mora, kao se svadjaju, znajte....

…..da se u blizini nalaze - Englezi!

(недеља, 25. авг 2019, 16:24) - anonymous [нерегистровани]

Nece dugovati zato sto nece da vrati

Klasicna otimacina bivsih kolonijalista.

(недеља, 25. авг 2019, 16:16) - anonymous [нерегистровани]

Pa i šta se čudite?

Pa jel nije sva zapadna politika skrojena po principu "ako nam se pravila ne sviđaju, menjamo"? I sad šta, ako ih koriste jedan protiv drugog a ne samo protiv nas, ili Rusa, ili Irana ili Venecuele ili šta ti ja znam koga, treba da se čudimo? Pa ja ne bih reko...