Трамп: Да се конгресменке извине Америци и Израелу

Амерички председник Доналд Трамп поново је напао четири демократске конгресменке које су критиковале његову политику, позивајући их да се извине САД и Израелу.

"Не верујем да су четири конгресменке способне да воле нашу земљу. Треба да се извине Америци и Израелу за ужасне ствари пуне мржње које су изговориле", написао је Доналд Трамп на Твитеру, преноси Ројтерс.

Амерички председник је изазвао бурне реакције када је прошлог викенда на Твитеру написао да четири конгресменке, од којих су три рођене у САД, треба да се "врате у уништена и криминалом опустошена места из којих су дошле".

Амерички Конгрес оштро је осудио Трампове изјаве о демократским посланицама као "расистичке коментаре који су озаконили и повећали страх и мржњу према новим Американцима и припадницима других раса".

број коментара 2 Пошаљи коментар
(понедељак, 22. јул 2019, 11:22) - anonymous [нерегистровани]

Milenijalci

Ovo vam je novi "pravac". Ne mož nikome ništa da kažeš, ne smeš bilo šta da dirneš a da te odma ne optuže za rasizam, ksenofobiju, šovinizam, i Bog te pita šta drugo. Stiglo u današnji dan lakše da hodaš po neobeleženom minskom polju nego da iskreno kažeš svoje mišljenje...zato i smo stigli tu gde jesmo...

(понедељак, 22. јул 2019, 10:11) - Ivan Zgrozeni [нерегистровани]

Pitanje za kongresmenke

Ako je Amerika rasisticka i ako ste u njoj diskriminisane, kako ste se nasle u Kongresu?