Забрана пушења ступила на снагу у Холандији

У Холандији је ступила на снагу забрана пушења у кафеима, баровима и ресторанима, јављају агенције.

Холандија се овим придружила растућем тренду у Европи и широм света који се односи на забрану пушења на јавним местима.

Заговорници пушења сматрају да ће забрана довести до пада пословања у угоститељству, али његови противници кажу да ће сваки губитак бити надокнађен тиме што ће непушачи више излазити у кафиће и ресторане.

Пушење марихуане и даље ће бити дозвољено у за то одређеним кафићима уколико није помешана са дуваном.

По неким истраживањима пред ступање на снагу ове забране на тржишту је дошло до веће понуде угоститељских објеката зато што су њихови власници предвидели пад пословања.

Међутим, по другим истраживањима угоститељски објекти неће имати губитке пошто ће пушаче заменити непушачи који ће почети да излазе цешће, не страхујући више од загађеног ваздуха.

Сви угоститељски објекти који својим гостима и даље буду дозвољавали пушење прво ће добијати упозорење, а у случају понављања прекршаја следиће новчане казне које ће сваки пут бити све веће, изјавио је Крис Кикен, представник надлежне управе за храну и робу.

број коментара 2 Пошаљи коментар
(уторак, 01. јул 2008, 15:04) - Iksll [нерегистровани]

Duvan drzavni neprijatelj br.1

Trava dekriminalizovana, ekseri su normalna stimulativna sredstva takodje dozvoljena, ali ako pijes pivo na ulici dodje policajac pa te oglobi sa 90e. Sad je i pusenje duvana postalo zabranjeno kao nekada drogiranje. Veoma zanimljivo

(уторак, 01. јул 2008, 14:38) - ivana - nis [нерегистровани]

to sam cekala!

znam da ce neki biti razocarani zbog ovakve odluke ali ja sam zadovoljna jer planiram tamo da idem sa deckom! Mada to je ipak mac sa dve ostrice!