Јункер о Штрахеу: Не бих да се мешам, иако бих волео

Председник Европске комисије Жан Клод Јункер у последњем обраћању пред изборе за Европски парламент у Бечу осврнуо се на кризу у аустријској влади, поруком да не би да се меша "иако има жељу".

"Радо сам дошао у Беч, не да се активно умешам у кризу владе, иако бих имао жељу, већ да учествујем у раду парламента", казао је на почетку обраћања на конгресу Европског савеза синдиката.

Јункер је тиме алудирао на аферу око Хајнца Кристијана Штрахеа, доскорашњег вицеканцелара и лидера десничарске Слободарске партије Аустрије (ФПО), који је био принуђен да оконча политичку каријеру због видео снимака на којима једној Рускињи нуди државне послове у замену за финансијску подршку његовој странци.

Јункер је одувек био критичан према Слободарској партији и њеној негативној политици према ЕУ, сматрајући да се та странка залаже за разбијање Уније.

У обраћању представницима европских синдиката Јункер је казао да се њима радо обраћа, јер је и сам био члан синдиката пре него што је постао министар рада Луксембурга.

"И као председник Европске комисије сам остао члан синдиката. Исплати се и као синдикалац изаћи на европске изборе и потиснути опасност која прети од деснице", поручио је Јункер.

број коментара 1 Пошаљи коментар
(уторак, 21. мај 2019, 13:43) - Aotearoa [нерегистровани]

Ali zato su se svi oni mesali,

i jos uvek se mesaju u Severnu Makedoniju !