Школе у Денверу затворене због девојке "опседнуте масакром"

Власти у Колораду затвориле су средњу школу "Коломбајн" и преко 20 јавних школа због претњи које је неколико дана пре 20. годишњице масовног убиства тој школи упутила Сол Паис, за коју полиција тврди да је "опседнута масакром", преноси Гардијан.

Власти у Колораду трагају за осамнаестогодишњом девојком која се сумњичи да је претила средњој школи "Коломбајн", неколико дана пре 20-те годишњице масакра у којој је убијено 13 ученика и наставника те школе.

Због претњи та средња школа је затворена, као и више од 20 јавних школа на подручју Денвера.

Према тврдњама шерифа округа Џеферсон и ФБИ-ја, Сол Паис је путовала од подножја Стеновитих планина до Колорада и претила школама.

Званичници тврде да је Паисова "опсенута масакром у средњој школи Коломбајн" и да је сматрају "екстремно опасном".

Како су истакли, њој не би требало да се прилази, али су изоставили више детаља о природи претњи, осим како се верује да се Паисова налази у округу Денвер-Литлтон и да "има намеру да купи оружје".

На Твитер налогу шерифа округа Џеферсон, наводи се да је Паисова наоружана. 

У упозорењу које су локалне власти послале полицији, наводи се да не постоји разлог да је Паисова ухапси, али да би он требало да прође процену менталног здравља.

Денвер пост наводи да је позив који је тај лист упутио родитељима Паисове на Флориди прекинут од стране особе која их је интервјуисала и која се представила као ФБИ агент.

Претње упућене школи "Коломбајн" стигле су само неколико дана пре 20. годишњице пуцњаве у тој средњој школи, у којој су два ученика убила 12 ученика и наставника.

Децембра, подсећа Гардијан, непозната особа тврдила је да су у средњој школи Коломбин постављене бомбе.

Претња, за коју се испоставило да је била лажна, довела је до одлучног одговора полиције.

број коментара 0 Пошаљи коментар