ЕП расправља о Брегзиту, поткрали се снови о бољој Европи

У Европском парламенту се одржава расправа о Брегзиту а после прошлонедељног самита Европске уније. Извештај о том скупу су поднели челници ЕУ, Доналд Туск и Жан Клод Јункер.

Председник Европског савета Доналд Туск је рекао да су у тешком тренутку европске историје потребни и снови и сањари и да се не може препустити фатализму, без обзира на тежину проблема као што је Брегзит.

Туск је поручио да неће престати да сања о бољој и јединственој Европи. 

Председник Европске комисије Жан Клод Јункер је рекао да су спремни за Брегзит без договора, али да Унија не може ништа да добије од великих проблема са којима се суочава Велика Британија.

Према његовим речима, једини који би имали користи су они који презиру мултилатерализам и желе да подрију глобални правни поредак.

"У сваком случају никада нећемо да задржавамо у чланству Уније једног од наших чланова. Морамо да чувамо и интегритет овог парламентарног дома - ако Британија буде још увек члан Уније 22. маја, мораће да учествује на европским изборима. Не само да очекујемо већ и захтевамо од Британије сарадњу лојалног члана", рекао је Јункер.

број коментара 0 Пошаљи коментар