Трамп: Послаћемо илегалне мигранте у "градове уточишта"

Амерички председник Доналд Трамп објавио је на Твитеру да почиње да се примењује његов предлог да се илегални мигранти пошаљу у такозване "градове уточишта".

"Илегални мигранти који више не могу да се по закону налазе у притвору биће, према министарству унутрашње безбедности, предати 'градовима и државама уточиштима'", навео је Доналд Трамп на Твитеру.

Трамп је, такође, навео да Конгрес мора да поправи законе и рупе у закону.

Нејасно је да ли министарство унутрашње безбедности предузима било какве кораке да се спроведе спорни план, преноси Тајм.

Претходно су адвокати у Белој кући поручили да је та идеја неизводљива и да представља злоупотребу средстава, будући да америчка Управа за имиграције и царине има проблема са новцем.

Бела кућа и министарство унутрашње безбедности током дана нису били доступни за коментаре.

Портпаролка Беле куће Сара Сандерс раније је изјавила да је та идеја само једна од разматраних опција, признајући да су из министарства неколико пута одбацили тај предлог.

Истовремено, демократе у Конгресу су затражиле од званичника Беле куће и агенцијских службеника да изнесу интерне документе о предлогу администрације да се затворени мигранти шаљу у "градове уточишта" – градове и округе који не сарађују са федералним службама за имиграцију и који су углавном демократска упоришта.

број коментара 0 Пошаљи коментар