Помпео као Реган 1987. у Берлину

Амерички државни секретар Мајк Помпео је током обиласка центра за мигранте у Кукути позвао председника Венецуеле Николаса Мадура да укине војну блокаду и дозволи улаз тона хуманитарне помоћи преко граница с Колумбијом, Бразилом и Карипском Холандијом, преноси "Политико".

Мајк Помпео је имитирао говор бившег председника Роналда Регана одржан у Берлину 1987. приликом рушења Берлинског зида, док је упућивао захтев председнику Венецуеле Николасу Мадуру да укине војну блокаду и дозволи улаз тона хуманитарне помоћи преко граница с Колумбијом, Бразилом и Карипском Холандијом.

"Господине Мадуро, отвори ове мостове, ове границе. Можеш то да окончаш данас. Надам се да ћете, када видите хорор, када видите трагедију, променити начин и напустити своју земљу", рекао је Помпео приликом састанка с венецуеланским избеглицама у Колумбији, преноси Политико.

Додао је да ће, уколико то не учини, Мадуро сносити последице.

"САД ће употребити средства како би Николас Мадуро одговарао за своје поступке", поручио је амерички државни секретар.

Додаје да људи гладују због Мадура.

"Људи гладују јер Николас Мадуро не дозвољава да уђе у земљу храна која овде стоји. Ово је ужасно. Не постоји ништа слично овоме", рекао је Помпео док се враћао у Вашингтон. 

Амерички државни секретар обишао је центар за мигранте у Кукути заједно с председником Колумбије Иваном Дукеом. 

За то време, венецуеланске безбедносне снаге су у опреми за разбијање демонстрација стајале на средини моста који раздаваја Венецуелу и Колумбију.

број коментара 3 Пошаљи коментар
(понедељак, 15. апр 2019, 10:35) - Горан [нерегистровани]

Људи у Венецуели гладују углваном због санкција САД-а

Само да подсетим да Венецуела има веће резерве нафте од Саудијске Арабије. А не жели да се покори САД-у. И одмах је више него очигледно зашто САД и љихове вазалске државе нападају Венецуелу. Иначе, над Венецуелом су уведене жестоке санкције због којих владају несташице. Али, време се полако мења, и такозвани "запад" полако али сигурно губи своју моћ. Треба само веровати у себе и своје способности и у своју будућност.

(понедељак, 15. апр 2019, 10:16) - Воронцов [нерегистровани]

Шта је Америке брига за Венецуелом

Зар није праведно да се о односима у венецуели пита њен народ и њена легитимна власт. Али Америка је узела себи за право да она суди где год може, а поготово у земљама које имају природна богатства. Нечија богатства Америку привлаче као што је некада злато привлачило копаче злата. самп што су се копачи мучили и копали , а данашњи Американци би само да бомбардују и руше државе богате природним богатствима.

(понедељак, 15. апр 2019, 09:56) - anonymous [нерегистровани]

Xaxaxa

Dodje stranac i zahteva od tebe da napustis svoju zemlju.