Зеленски није дошао на дебату са Порошенком

Комичар и кандидат за председника Украјине Володомир Зеленски није се појавио на дебати са својим противкандидатом Петром Порошенком пред други круг избора.

Порошенко и Зеленски договорили су се да одрже телевизијску дебату на Олимпијском стадиону у Кијеву, али нису успели да се сложе око времена њеног одржавања.

Актуелни украјински председник је рекао да ће се појавити на стадиону 14. априла у 14.14. док је Зеленски поручио да ће на дебату доћи у петак 19. априла у 19 часова по локалном времену, преноси агенција Укринформ.

По доласку на Олимпијски стадион, Порошенко је у директном преносу рекао да ће причекати Зеленског до 15 часова, који се до тог времена није појавио.

"На Олимпијски стадион се са било ког места у Кијеву може доћи за 40, 45 минута. Володомире Олександровичу, уверен сам да нас гледаш. Надам се да си се већ вратио из Париза и да си се одморио", поручио је Порошенко Зеленском.

Порошенко је пред окупљеним новинарима нагласио да Украјинци морају да изаберу "правог председника и врховног команданта, који ће наставити да води земљу ка ЕУ и НАТО".

Непојављивање на дебати могло би да науди резултату Зеленског у другом кругу, будући да је у анкети објављеној у четвртак 51 одсто испитанка рекло је да би гласали за полуларног глумца и комичара, док је свега 21 одсто стало на страну актуелног председника.

Зеленски, који је у телевизијској серији игра олигарха који постаје председник Украјине, у кампањи се грађанима обраћао искључиво преко друштвених мрежа.

У првим кругу избора Зееленски је убедљиво био први са 30,24 одсто гласова, док је другопслирани Порошенко освојио готово двоструко мање – 15,95.

број коментара 1 Пошаљи коментар
(недеља, 14. апр 2019, 19:32) - Dragan S [нерегистровани]

Zelenski je u prednosti

Onaj ko vodi on diktira uslove i vreme a Porosenko zeli da ostavi utisak kako je on taj kao aktuelni predsednik . Moje je misljenje da im se Porosenko smucio i da nema sanse za drugi mandat jer je sitacija u Ukrajini koju je on dosad vodio katastrofalna .