До Брегзита и даље трновитим путем

Неће бити нимало лако постићи компромис o Брегзиту са опозиционом Лабуристичком партијом, рекла је премијерка Британије Тереза Меј и додала да обе стране морају да раде заједно како би се дошло до излаза из настале ситуације.

Тереза Меј је рекла у парламенту да постићи успешан споразум о изласку Британије из ЕУ изискује да обе стране направе компромис.

"Постићи споразум неће бити нимало лако", истакла је Мејова и додала:

"Међутим, колико год да је политички изазовно, дубоко верујем да у овој јединственој ситуацији обе стране морају да раде заједно како би дошле до споразума о напуштању ЕУ за које је британски народ гласао."

Европска унија прихватила је да се Брегзит одложи за шест месеци док Тереза Меј са лабуристима не постигне излазни споразум који ће парламент прихватити.

број коментара 1 Пошаљи коментар
(петак, 12. апр 2019, 10:50) - anonymous [нерегистровани]

"Изузетност"

„"Међутим, колико год да је политички изазовно, дубоко верујем да у овој јединственој ситуацији обе стране морају да раде заједно како би дошле до споразума о напуштању ЕУ за које је британски народ гласао."“

Госпођа очигледно пренебрегава да је већ усаглашен споразум са 27 чланица Уније, а да су проблеми прихватања у парламенту им, узроковани „америчком изузетношћу“ која је очигледно заразна, јер ево уочавамо да су од ње оболели и британци!