Анкета: Зеленски побеђује у другом кругу избора

Више од 50 одсто украјинских гласача изјавило је да планира да гласа за лидера странке Слуга народа Владимира Зеленског у другом кругу председничких избора, 21. априла, показују резултати анкета Социолошке групе за оцењивање из Кијева.

На питање кога ће подржати у другом кругу председничких избора, 51 одсто испитаника је навело Зеленског, док се 21 одсто изјаснило за актуелног председника Петра Порошенка, преноси Тас.

Истовремено, 18 одсто испитаника је изјавило да још нису одлучили за кога ће да гласају, док је 10 одсто рекло да не планира да учествује у гласању.

Међу онима који намеравају да гласају, 61 одсто подржава Зеленског, док 24 одсто планира да гласа за Порошенка.

Како су показали резултати анкете, 15 одсто још није донело коначну одлуку. Међу онима који планирају да учествују и већ су се одлучили, 71 одсто подржава Зеленског, а за Порошенка ће гласати 29 одсто.

Зеленски је популарнији од Порошенка међу свим старосним групама.

"Он је фаворит међу становницима источне, централне и јужне Украјине. Два кандидата су скоро изједначена само у земљама западног региона", истакао је један од анкетара.

Према резултатима анкета, 61 одсто испитаника очекује да ће Зеленски постати следећи украјински председник, 17 одсто верује у Порошенкову победу, а 22 одсто није сигурно ко ће освојити други круг.

Украјински председнички избори одржани су 31. марта када је Зеленски је освојио 30,24 одсто гласова, а Порошенко 15,95 одсто.

број коментара 0 Пошаљи коментар