Породице страдалих у паду "Етиопијан ерлајнса" напустиле брифинг

Око 200 чланова породица људи који су преминули након пада авиона у Етиопији напустило је брифинг са званичницима "Етиопиан ерлајнса", жалећи се да им та авио-компанија није пружила адекватне информације. Све више земаља забрањује летове Боинга 737 макс.

Званичници авио-компаније рекли су да је отворен кол-центар који ради 18 сати дневно, како би одговарао на питања чланова породице, пренео је АП.

Љути чланови породица напустили су, међутим, састанак у хотелу у Адис Абеби, рекавши да су фрустрирани недостатком одговора на њихова питања.

"Боинг 737 Макс 8" срушио се у недељу само шест минута након полетања, а у несрећи је погинуло свих 157 путника и чланова посаде.

Све је више земаља и авио-компанија које су одлучиле да суспендују летове авиона Боинг 737 макс након две авионске несреће у последњих пет месеци у којима су учествовали ови авиони, а у којима је живот изгубило скоро 350 људи.

Руска федерална агенција за ваздушни саобраћај донела је одлуку о забрани летова авиона Боинг 737 макс у руском ваздушном простору до даљњег, рекао је директор агенције Александар Нерадко, преноси Тас.

Привремену забрану летова ових авиона објавила је и Аустралија иако ниједна од њених авио-компанија тренутно не користи ове летелице, а то је урадио и Фиџи.

Бразилска компанија Гол Ерлајнс суспендовала је употребу седам ових Боингових авиона, а Канада је одлучила да затвори свој ваздушни простор за Боинг 737 макс 8.

Кинеска цивилна авијација наложила је приземљење ових авиона на неодређено време. Како АП преноси, Кина има 96 авиона Боинг 737 макс 8 у функцији које су у флоти три авио-компаније.

Летови ових авиона забрањени су и у Хонгконгу чија ваздушна лука се сматра главним чвориштем за авио-сабраћај у Азији.
Етиопија у којој се догодила недавна несрећа приземљила је своја преостала четири авиона макс 8.

Европска агенција за безбедност авијације издала је директиву о приземљењу свих авиона 737 макс 8 и макс 9 која се односи на читав ваздушни простор ЕУ.

Одлуке о забрани летова ових Боингових авиона донеле су и Индија, Индонезија, Јапан, Нови Зеланд, Малезија, Мексико, Оман, Уједињени Арапски Емирати, Панама, Сингапур, Јужна Африка, Јужна Кореја, САД.

број коментара 0 Пошаљи коментар