Бајден у трци за председника – повратак у Белу кућу

Бивши потпредседник САД ће још неколико недеља јавност држати у неизвесности поводом кандидатуре за председника САД 2020. године, иако "Хил" пише да је он већ одлучио да уђе у трку за Белу кућу.

Неименовани званичник Демократске странке и члан Конгреса, на ког се позива Хил, рекао је да му је Џо Бајден недавно у телефонском разговору саопштио да намерава да се бори за председничку кандидатуру у партији.

"Пробаћу", рекао је Бајден у том разговору, што је саговорник протумачио да ће се сигурно кандидовати.

Бајден (76) је члану Конгреса предложио састанак да би разговарали о стратегији предизборне кампање и затражио од њега подршку.

Вашингтон пост је објавио текст под насловом "Ако се овакав Џо Бајден кандидује, победиће", а у питању је извештај са конференције ватрогасаца у Вашингтону, на којој је говорио бивши амерички потпредседник.

Бајден је бурно поздрављен уз повике:"Кандидуј се Џо, кандидуј".

Он им је одговорио да "чувају енергију" јер ће му "можда требати за неколико недеља".

"Чувајте се својих жеља", додао је Бајден.

Агенција АП наводи да то што Бајден одлаже одлуку о кандидатури фрустрира поједине демократе, па чак и неке његове саветнике, који су очекивали да се по том питању изјасни још у јанауру.

број коментара 2 Пошаљи коментар
(среда, 13. мар 2019, 15:25) - anonymous [нерегистровани]

El Bajden

Slazem se da je njegova politika suprotna srpskim nacionalnim interesima.Ali mi konacno treba da prestanemo da se konstantno trzamo i strepimo ko ce uci u njihovu Belu Kučicu i da jednom za uvek sprivedemo referendum o pravcu Srbije i Srba kao naroda.Da glasamo o Kosovu,EU,Rusiji,NATO i uopste da se saberemo i da vidimo sta hocemo.Ovako idemo ka EU a gledamo u Rusiju,necemo u NATO a vezbamo sa njima,pripadamo Zapadu ali volimo i Istok.Okej nam je Brisel, ali se bojimo ko ce zasesti u Vasingtonu.Imamo specijalne veze sa R.Srpskom ali postujemo celovitu BiH koja ne postuje nlcelovitost naše zemlje.Pa šta reći nego sveobuhvatni referendum i rezultate uvesti u Ustav .Tako vise neće biti radovanja niti bojazni ko ce uću u Belu Kućicu.

(среда, 13. мар 2019, 13:08) - anonymous [нерегистровани]

Bajden

Veliki srbomrzac i lobista za nezavisnost Kosova!!!Nadam se da nece biti izabran za Predsednika.