"ИРА" преузела одговорност за пошиљке са бомбама

Паравојни покрет који себе назива Ирска републиканска армија преузео је одговорност за слање пошиљки, у којима су се налазиле бомбе, на неколико адреса у Лондону као и на адресе универзитета у Глазгову, саопштила је британска полиција.

Противтерористичка јединица британске полиције недавно је започела истрагу након што су у Лондону пронађене три поштанске врећице, које су садржале нешто што личи на мале експлозивне направе.

Полиција је саопштила да су мање вреће пронађене у поштанским сандучићима имале око себе уређаје који су изгледали као да могу да изазову мањи пожар када се отворе, преноси АП.

Шкотска полиција је касније саопштила да је пронашла сумњиве пакете на Универзитету у Глазгову и у седишту Краљевске банке Шкотске у Единбургу.

Групу која себе назива Ирска републиканска армија чине милитанти, који се противе мировном договору о Северној Ирској из 1998. године, пренео је Ројтерс.

Групација, која заступа идеју да би цело ирско острво требало да буде независна република, мања је од Привремене ирске републиканске армије, која је одговорна за смрт скоро половине од 3.600 људи, колико их је страдало током 30 година насиља.

број коментара 0 Пошаљи коментар