Захтев породице руским властима да Скрипаља прогласе несталим

Мајка бившег двоструког агента Сергаја Скрипаља, који се изгубио из очију јавности после инцидента у Солсберију, затражила је од руске полиције да Скрипаља и његову кћерку Јулију прогласи несталим особама.

Скрипаљева нећака је рекла за агенцију Тас да је последњи пут разговарала телефоном са својом рођаком Јулијом 24. јула 2018. године, истичући да јој том приликом није рекла када би могла да се врати у Русију.

Портпарол руске амбасаде у Лондону претходно је, коментаришући писање медија о нарушеном здрављу Скрипаља, иначе руског држављанина, саопштила да је амбасада изразила забринутост за његову судбину.

"Нажалост британски званичници не обавештавају амбасаду о здравственом стању Скрипаљевих, који су тренутно у изолацији. Немамо представу шта се дешава са њима. Више захтева које смо послали Форин офису, остали су без одговора", рекао је портпарол, преноси Тас.

Британски Сандеј тајмс пише, на основу података добро обавештеног извбора, да се Скрипаљево стање погоршало и да прима терапију код куће.

Прошлог марта Сергеј и Јулија Скрипаљ пронађени су у парку у Солсберију и утврђено је да су отровани нервним агенсом новичоком, за шта је Велика Британија оптужила Русију.

број коментара 0 Пошаљи коментар