Помпео: Одупрети се утицају Кине и Русије

Амерички државни секретар Мајк Помпео упозорио је у Братислави на "двоструку претњу" по предности демократије и слободног тржишта, издејствованих након пада Берлинског зида 1989. године, коју, како тврди, представљају Кина и Русија.

Мајк Помпео је рекао да су земље источне и централне Европе посебно рањиве на "предаторске инвестиције и политичко мешање", пренео је АП.

Каже да је Вашингтон, у борби против тих претњи, посвећен јачању ангажовања у региону, кроз споразуме у области одбрамбене сарадње и програме размена, пренео је АП.

Словачка је друга станица Помпеа током турнеје по пет европских земаља, која је почела у Мађарској, а током које би требало да обиђе и Пољску, Белгији и Исланд.

број коментара 4 Пошаљи коментар
(среда, 13. феб 2019, 10:05) - anonymousPero iz Svedske [нерегистровани]

Glavni cilj njegovo putovanje....

Glavni cilj putovanja ministra SAD jeste,ekonomski i politicki Bojkot Rusije i Kine,,ponavljenje propagande iz 50 i 60tih godine..Novi hladni rat je u toku….Pero

(среда, 13. феб 2019, 07:45) - anonymous [нерегистровани]

Oduprite se vi kod vas?

Zasto vas brinu nasi intertesi sa Rusijom i Kinom u Evropi , Kad je njihov uticaj kod vas veliki jer to vama odgovara. Godinama pokusavate da Evropu ubedite da joj netreba ruski gas a ondi valjda znaju koliko im treba, tako ste uspeli da sprecite Juzni tok , i verovatno ste ponoisni na sto kao i nasve stete koje ima Evropa od toga sto pristaje na vase pritiske , kad su upitanju Rusija i Koina.

(уторак, 12. феб 2019, 21:40) - bata [нерегистровани]

jednom bili uvek bili

oduvek su bili licemeri, ali nikad ovako javno....

(уторак, 12. феб 2019, 19:34) - Воронцов [нерегистровани]

Каква демагогија

По Американцима само су они демократе и само су они право друштво и нико више. Какав егоизам они би хтели да располажу са свим што на овој планети постоји.