Бундестаг дозволио трећи род у матичним књигама

Грађани Немачке ће ускоро моћи да изаберу трећи род у матичној књизи рођених, пошто је Бундестаг синоћ одлучио да, поред "мушко" и "женско", дозволи опцију "разнолико" приликом изјашњавања о роду.

Људи су у Немачкој у службеним евиденцијама морали да бирају између опција "мушко" и "женско", или да оставе поље непопуњеним.

Сада ће особе чија се сексуална анатомија не уклапа у типичну дефиницију мушкарца и жене – моћи да се определе за опцију "разнолико", јавља Дојче веле.

Немачки парламент је био приморан на овакву одлуку пошто је претходно Савезни уставни суд пресудио да је неуставно захтевати од људи да се изјасне као мушко или женско.

Неки заговорници усвајања закона сматрају да он не иде довољно далеко, јер ће људима у већини случајева требати потврда од лекара да би променили свој статус.

Међу земљама које су већ увеле такве мере су – Аустрија, Аустралија, Нови Зеланд, Индија, Канада, Португал.

број коментара 3 Пошаљи коментар
(петак, 14. дец 2018, 18:25) - anonymous [нерегистровани]

Kako da znaju sta da upisu

To se tek vidi kad odrastu

(петак, 14. дец 2018, 16:30) - anonymous [нерегистровани]

Onda to nije homo sapiens

Priroda je sisare uredila dvopolno, muški i ženski. Covek, odnosno homo sapiens pripada siarima, primatima, i isto tako ima dva pola. Ovaj treći nikako ne pripada homo sapiensu. Šta je onda to? Koja vrsta? Evropo. I još će to da se računa kao "evropske vrednosti". Izrugivanje evoluciji. Ali će i vaše vrednosti skončati u opštem haosu.

(петак, 14. дец 2018, 16:12) - anonymous [нерегистровани]

!

Nisam apokalipticar, ali sa ovim svetom nesto nije u redu...