Џонсон: Размотрићемо опције, још није ништа у плану

Велика Британија ће са својим савезницима размотрити опције, ако сиријски председник Башар ел Асад поново употреби хемијско оружје против својих грађана у Сирији, али, засад, није ништа планирано, изјавио је британски министар спољних послова Борис Џонсон.

Борис Џонсон је, подржавајући одлуку британске премијерке Терезе Меј да заједно са САД и Француском учествује у ракетним ударима на хемијска постројења у Сирији, рекао да је то била исправна ствар да би се спречила даља употреба хемијског оружја, пренела је агенција Ројтерс.

"Не постоји ниједан предлог на столу у овом тренутку за даље нападе, јер до сада, хвала Богу, Асадов режим није био толико луд да покрене још један напад хемијским оружјем", истакао је Џонсон.

У суботу рано ујутро САД, Француска и Велика Британија извеле су једнократне ваздушне ударе на три наводна постројења за хемијско оружје у Сирији.

број коментара 2 Пошаљи коментар
(недеља, 15. апр 2018, 15:06) - anonymous [нерегистровани]

"ospodin Melem"

Gadna istina. Koristili su dok su mogli, pa su se malo i istrosili. Zbog toga novi pohodi na stvaranju kolonija. Samo ovoga puta kolonijama predstoje totalna unstenja svega, osim onoga sto njima treba. Iskreno, bili bismo olaksani da ne vidimo ovo lice na ovoj stranici.

(недеља, 15. апр 2018, 13:54) - anonymous [нерегистровани]

Gospodin Melem

Evo gospodina koji je olicenje postenja, iskrenosti i neimperijalizma. Lice nacije koja je svojom pravednosti i postenjem sirila svoju kulturu i svoj jezik u cijelome svijetu a to debelo iskoristila materijalno. Ma samo na ranu da ga stavis odma ces da ozdravis.