Сукоб две групе демонстраната у Барселони, летеле столице

У центру Барселоне сукобиле су се две мање групе демонстраната док се у том граду захуктава протест хиљада присталица за заједништво Католоније и Шпаније.

АП преноси да су сукобљене стране једни на друге бацали столицама док их локална полиција није раздвојила.

Агенција наводи да није јасно шта је изазвало ово насиље нити ко је у њему учествовао.

АП наводи да се снимцима види како столице лете у оба смера, док припадници комуналне и регионалне полиције одгурују неколико десетина демонстраната са сваке стране.

Наводи се да се у близини одржава протест организација цивилног друштва које се противе сепаратичким плановима за Каталонију и да те демонстрације нису прекинуте.

Истовремено је око 200 присталица ултрадеснице и шпанских националистичких организација окончало митинг на брду Монтжуик у Барселони на којем су спалили незваничну заставу познату као "Сењера" која је постала симбол каталонских сепаратиста.

број коментара 2 пошаљи коментар
(четвртак, 12. окт 2017, 15:27)
anonymous [нерегистровани]

Nije imalo ...

... ljubav ali samo "postovanje" izmedju Katalanaca i spanjola ali sad nema ni toga , Katalonija ide ka nezavisnosti to i spanci su svesni ...

(четвртак, 12. окт 2017, 15:23)
anonymous [нерегистровани]

Ovo je tipicno

za ostrascene navijace jdve suparnicke strane najcesce u futbalu, i moze se videti bilo gde u svetu.Naravno to sada ima posebnu dimenziju imajuci u vidu politicku situaciju u zemlji.Ovo se dogodilo u Barceloni 1995 godine kojom prilikom su engleski navijaci razbili center Barcelone ali to naravno tada niko nije prenosio na tv sem u sportskim vestima a navijaci su nazvani hligani .Radi se o istom profilu ljudi.