Путин доживео неочекиван изборни пораз усред Москве

Иако је Јединствена Русија освојила већину места на локалним изборима, коалиција либералних опозиционих странака остварила је неочекивани тријумф у више изборних јединица усред Москве – укључујући ону у којој је гласао председник Владимир Путин.

Странка Владимир Путина Јединствена Русија, која је на власти већ 17 година, освојила је већину места на изборима, али успех опозиције у средишту руске метрополе нипошто није занемарљив.

Уједињене демократе су освојиле 11 од 12 места у четврти Тверцкаја, која се налази у непосредној близини Кремља, као и 12 места у четврти Гагарински, где је Путин гласао у недељу.

Међу саветницима опозиције био је и Виталиј Шклијаров, 41-годишњи политички консултант који је радио и у председничкој кампањи Бернија Сандерса прошле године.

"Ово је нова ера за руску политику. Сви су шокирани, симболично је што опозиција контролише четврт у којој је Путин гласао", навео је Шклијаров.

Ово гласање представља редак тријумф руске либералне опозиције чијим је кандидатима често онемогућено да уђу у власт, пише Гардијан.

Овај пут, међутим, Кремљ је одлучио да олакша изборне процедуре у покушају да одржи, како су званичници у Москви рекли, "најискреније изборе до сада".

број коментара 14 пошаљи коментар
(четвртак, 14. сеп 2017, 06:21)
Anonimi [нерегистровани]

Putin pobedjuje

Putin ce ostati na vlasti 100%. U to budi siguran/na.

(среда, 13. сеп 2017, 15:49)
anonymous [нерегистровани]

Re:Pocelo jeee . . .

A sta je to pocelo?

(среда, 13. сеп 2017, 15:17)
milan lala [нерегистровани]

" Poraz "

Ko biva toboz poraz ....U delu grada gde zivi najbogatiji Moskovljani glasali za opoziciju , nista cudno, nista iznenadjujuce . Zali bogata gospoda i nemoze prezaliti za skupim Francuskim vinom , sirevima iz Italije, sunkama i kobasicama iz Nemacke , zale i glsaju za vino i sunke . A gradjani Moskeve kako stari penzioneri tako radnici , mladi bracni parovi i studenti svi listom i javno za Putina. Jadan vam je uspeh bogata burzoazijo hehehehe.

(среда, 13. сеп 2017, 14:30)
anonymous [нерегистровани]

Mirni Dunav

Putin je Moskvi osvojio 86,82% poslanickim mesta. Eta kako je porazen.

(среда, 13. сеп 2017, 12:57)
Blic++++ [нерегистровани]

Mirno more.....

U Rusiji vlada demokratija,i narod bira kojim putem plovi ovaj veliki brod..........:)

(среда, 13. сеп 2017, 12:44)
Vrćajte pare,bre! [нерегистровани]

Zakazali mu hakeri!

Preko 20.000 plaćenih hakera i botova radi za Putina,kaže nemačka tv!

(среда, 13. сеп 2017, 12:44)
anonymous [нерегистровани]

Jos jedan argumenat.........

....... Da Putin radi dobar posao protiv Oligarha i slicnih kriminalaca. Ostale "Vesti" su zaista FAKE NEWS

(среда, 13. сеп 2017, 11:58)
anonymous [нерегистровани]

Ali,

to je samo manji deo grada gde zive dobro situirani ljudi, npr. kao Stari grad u Beogradu. Dobrostojeci su svuda "antinarodni" elementi.

(среда, 13. сеп 2017, 11:16)
anonymou [нерегистровани]

Srbi

Sada su Srbi veci Rusi od samih Rusa! :D

(среда, 13. сеп 2017, 11:14)
anonymous [нерегистровани]

?

Dok dizu dreku oko navodnog mesanja Rusije u njihove izbore, Amerikanci pripremaju pakao Putinu za sledecu godinu! Vec vidjeno. Nadam se da Rusija to nece dozvoliti.