Суд тражи од Трампа извештај о посетиоцима његове виле на Флориди

Амерички суд затражио је од председника САД Доналда Трампа да поднесе извештај о томе ко је све посећивао његову вилу Мар-а-Лаго на Флориди.

Трамп је, откако је постао председник, седам пута од фебруара до маја посетио комплекс - који назива "зимском Белом кућом" - при чему је у тој вили забележен и низ посетилаца, што је покренуло питања о транспарентности, а група Грађани за одговорност и етику у Вашингтону (CREW) обратила се суду тим поводом, наводи АФП.

Као одговор, њујоршки суд је затражио од Тајне службе да до 8. септембра поднесе извештај о томе ко је све посетио Трампа у тој вили.

"Јавност заслужује да зна ко долази на састанак са председником и његовим особљем", рекао је директор те организације Ноа Букбајндер, додавши да је задовољан што ће информације о Трамповим састанцима у његовим личним резиденцијама постати јавне, али је напоменуо да би јавност требало да буде упозната и са информацијама о састанцима у Белој кући.

Трамп је власник виле Мар-а-Лаго, али тамо одседа и велики број гостију, међу којима и многи чланови Трамповог клуба "Мар-а-Лаго".

Портпарол Грађана за одговорност и етику у Вашингтону рекао је француској агенцији да та група планира да касније ове недеље затражи извештаје и о посетиоцима Трамповој кући у Бедминстеру у Њу Џерсију, коју је председник четири пута посетио од маја, откако је завршена сезона у Мар-а-Лагу.

број коментара 0 пошаљи коментар