Нови окршај са Талибанима

Више од 20 талибанских екстремиста, међу којима и неколико страних бораца, погинуло је данас у два одвојена инцидента на југоистоку Авганистана, саопштиле су данас локалне власти.

Талибански екстремисти напали су данас грађевинске раднике у области Алишир, у провинцији Хост, изјавио је обласни гувернер Арсала Џамал, додавши да су коалиционе снаге узвратиле ватру и убиле десет побуњеника.

Данашњи напад у провинцији Хост уследио је након што је јуче погинуло десет бомбаша самоубица, који су покушали да уђу у америчку војну базу у тој области, пренео је ДПА.

Десет авганистанских цивила је погинуло, а 13 је рањено када је су у понедељак талибани напали исту војну базу.

Више од десет милитаната, међу којима неколико арапских и чеченских бораца, погинуло је, а најмање десет је рањено синоћ када су коалиционе снаге бомбардовале талибанске положаје у провинцији Пактија.

Талибански милитанти су последњих недеља појачали нападе на авганистанске и међународне снаге. Десет француских војника погинуло је у понедељак у нападу талибана источно од Кабула.

Од почетка године, у Авганистану је погинуло више од 3.000 људи, највише побуњеника, 1.000 цивила и више од 170 међународних снага.

број коментара 0 Пошаљи коментар