Годишњица убиства српских младића у "Панди", без помака у истрази

Пре 21 годину у кафићу "Панда", у Пећи, убијена су шесторица српских младића, али ни данас се не зна ко су починиоци, нити има осумњичених за овај злочин.

Четрнаестог децембра 1998. године, око 20 сати, у кафићу "Панда" у Пећи упала су двојица маскираних мушкараца и рафалима из аутоматске пушке убила шесторицу младића.

Убијени су ученици пећке Гимназије "Свети Сава" Иван Обрадовић, Зоран Станојевић, Светислав Ристић, Драган Трифовић и Вукосав Гвозденовић и студент Иван Радевић.

Локал "Панда" налази се преко пута пећке гимназије, а власник тог кафића је одмах након тог масакра затворио локал.

Овај случај био је у српском тужилаштву за ратне злочине до 2015. године када га је преузело Тужилаштво за организовани криминал.

Тужилашто је до прошле године испитало 34 сведока у оквиру истраге, коју од маја 2016. води против непознатих извршилаца убиства шест српских младића, и прибавило је, према извештајима медија, бројне материјалне доказе.

Министар Зоран Ђорђевић изјавио је на 21. годишњицу убиства шест српских младића у кафићу "Панда" у Пећи, да су тај злочин починили албански сепаратисти, који су желели да се дешава оно што се данас догађа на Косову. Каже да нема помака у истрази и да се не зна ко је кривац. 

Годишњицу масакра обележава Удружење киднапованих и убијених на Косову и Метохији. 

број коментара 0 Пошаљи коментар