Настављено суђење за експлозију у Наменској у Лучанима

У Ивањици је почело суђење руководиоцима фабрике "Милан Благојевић Наменска" због експлозије у којој су 2017. године настрадала двојица радника Миломир Миливојевић и Милојко Игњатовић.

Директор фабрике Радош Миловановић и његови сарадници терете се за кривично дело против опште сигурности.

"Није по нашем законодавству обавеза одбране да доказује невиност, већ тужиоца да доказује кривицу одређеног лица, али сви предложени докази ће јасно указати, пре свега ти писани, да Радош Миловановић са овим што му се ставља, по мом мишљењу нејасним оптужним актом, на терет нема благе везе", истиче Драган Палибрк, адвокат Радоша Миловановића.

На претходно заказаном главном претресу 3. октобра, суд је донео одлуку да се суђење одложи, јер је прихваћен предлог тужиоца за одлагање након одлуке једног од оптужених да споразумно призна кривично дело. 

У знак подршке породици настрадалог Миливојевића испред суда у Ивањици окупили су се грађани, а наредно рочиште заказано је за 17. децембар.

Данас су одржана још два рочишта, јер је директор "Наменске" Миловановић тужио сестру и оца страдалог Миломира Миливојевића "за увреду части". Суд је оца ослободио кривице.

"Ослобођен је Милован Миливојевић за наводну увреду коју Радош Миловановић очигледно није претрпео, јер је и сама држава кроз оптужницу коју је поднела утврдила да постоји више него оправдана сумња да су његов син и Милојко Игњатовић погинули због кршења правила која су везана за безбедност на раду", каже Владимир Тодорић, адвокат породице Миливојевић.

"Ти наводи које је Тужилаштво тврдило су потпомогнути налазима Министарства одбране, Министарства за рад и саме комисије "МБ Наменска", додаје Тодорић.

број коментара 0 Пошаљи коментар