Царински пас "открио" ауто пун цигарета без акцизних маркица

Цариници су јуче уз помоћ царинског службеног пса на прелазу Хоргош 2 открили специјално направљени "бункер" у поду аутомобила напуњен са 970 паклица цигарета без акцизних маркица.

Случај је откривен када је на ред за излазну контролу, аутомобилом "смарт" сомборских регистарских ознака, стигао 45-годишњи мађарски држављанин из околине Суботице.

На питање цариника, да ли има нешто за пријављивање одговорио је одрично, рекавши да у аутомобилу нема ништа осим личних ствари.

Затим је издвојен за детаљну контролу током које је царински пас одреаговао на нешто на поду аутомобила, па је спроведен до прелаза Хоргош 1, где постоје бољи услови за ову врсту прегледа. 

Свестан да ће бити откривен, возач аутомобила је већ приликом уласка у гаражу намењену за детаљни преглед возила, сам показао места где је сакрио цигарете.  

Када су извадили возачко седиште, цариници су у поду возила, испод тапацирунга уочили да је фабрички лим исечен. Отворивши квадаратни поклопац на специјално преправљеној прегради из ње су најпре извадили 852 паклице цигрета.  

Даљом контролом цигарете су пронађене и у инструмент табли, па је испод волана извађено још 49 паклица, а потом и из средњег стуба и простора око акумулатора још 45 паклица цигарета.

Последње 24 паклице цигарета пронађене су у левом боку пртљажника аутомобила.

број коментара 0 Пошаљи коментар