Син осумњичен да је закопао мајку у гаражи пуштен из притвора

Први основни суд у Београду укинуо је притвор С. П. из Беогада, осумњиченом да је своју преминулу мајку закопао у гаражи у београдском насељу Дедиње, како би прикрио њему смрт и наставио да прима пензију од преко 1.000 евра. Притвор је укинут пошто су у истрази испитани сви сведоци, па су престали разлози за притвор.

С. П. (53) ће се у даљем року поступка бранити са слободе, рекла је за Танјуг портпарол првог основног тужилаштва Славица Јокић Јанковић.

Притвор му је био одређен 25. октобра због опасности да ће ометати поступак утицањем на сведоке, а у истрази сведочила само његова бивша супруга која је случај пријавила полицији, док су деца искористила законско право да не сведоче.

С. П. на саслушању у тужилаштву бранио ћутањем, односно искористио је право да не износи одбрану.

У тужилаштву кажу да налаз са обдукције још није стигао, а по његовом приспећу биће донета одлука да ли ће бити подигнута оптужница, односно оптужни предлог.

Обдукција треба да утврди узрок смрти жене (87), односно да ли је умрла природном или насилном смрћу.

Осумњичени се терети да је извршио кривично дело напуштање немоћног лица са смртном последицом, за које је зарећена казна од једне до осам година затвора.

Засад се сумња да је С. П. желео да прикрије чињеницу смрти и настави да узима мајчину пензију, а да је она умрла природном смрћу, највероватније 11. октобра.

број коментара 0 Пошаљи коментар