"Car Go" поднео трећу кривичну пријаву

Удружење грађана "Car Go" поднело је нову кривичну пријаву, након јучерашњег протеста под називом "Стоп црвеним качкетима".

"Car go" је поднео трећу кривичну пријаву против Н.Н. лица која су, како се наводи у саопштењу Удружења, водила бруталну полицијску акцију нелегалног одузимања аутомобила члана Удружења, а коју су симболично назвали "Акција црвених качкета”.

Александар Вучић, председник Удружења грађана "Car Go" рекао је да је "време да се открије ко су владари из сенке” и да се за то моле и грађани и часни полицајци "који се не осећају сигурно када им фантоми господаре улицама и животима".

"Вера у државу и поштене људе у нашој Србији није нестала нити ће престати за све чланове Удружења 'Car Go'. Само никако држава не сме да дозволи појединцима да се представљају као већина и да злоупотребом државе и моћи положаја жаре и пале. Јавна служба мора да буде привилегија и част, а не посао за среброљупце. Такви поткупљивци ће издати свакога, па и саму државу”, рекао је Вучић.

У кривичној пријави, "Car Go" тражи од Трећег основног јавног тужилаштва да открије ко су Н.Н. лица сакривена испод црвених качкета.

Вучић је рекао да страховлада људи из сенке полази из чињенице да им поједини представници власти то дозвољавају, па и на то подстичу, што је брана напретку Србије.

Говорећи о привођењу осам чланова Удружења "Car Go", Вучић је навео да нико не може да буде лишен слободе без законских разлога, а да је у случају привођења чланова тог удружења било и тежих прекршаја због неовлашћене и безразложне примене силе и злоупотребе службеног положаја и овлашћења.

број коментара 0 Пошаљи коментар