Хапшења због малверзација са возачким испитима

Краљевачка полиција ухапсила три особе због сумње да су извршиле злоупотребу службеног положаја. Против две особе поднете су кривичне пријаве. Они се сумњиче за малверзације за возачким испитима.

Ухапшени су П. С. (1974), одговорно лице средње Техничке школе Трстеник, М. И. А. (1964), одговорно лице Дома здравља у Новом Пазару и И. Д. (1974), запослени у Дому здравља Нови Пазар, док су кривичне пријаве поднете против 65-годишњег и 43-годишњег мушкарца саопштио је МУП.

Како се сумња П. С. и шездесетпетогодишњи мушкарац, бивши запослени у Високој техничкој машинској школи струковних студија у Трстенику, у периоду од септембра 2018. до јуна 2019. године, потписивали су и оверавали записнике о наводно положеним испитима за "Б" и "Ц" категорију кандидатима Саобраћајне школе Трстеник иако исти нису ни присуствовали испитима.

Осумњичени М. И. А. , И. Д, као и 43-годишњи мушкарац који је запослен у Дому здравља Нови Пазар су, како се сумња, од маја 2018. до јула 2019. године, сачињавали записнике о полагању испита из прве помоћи и издавали потврде о положеном испиту из прве помоћи за 200 кандидата у којима су уносили неистинит садржај да је испит одржан и да су га кандидати положили, иако кандидати нису ни присуствовали обуци и испиту.

Осумњиченима П. С, М. И. А. и И. Д. је одређен притвор до 30 дана.

број коментара 0 Пошаљи коментар