Ухапшени полицајци због сумње да су примили мито

Шест полицајаца из Бачке Паланке ухапшено је због сумње да су од особа које су направиле саобраћајни прекршај примили новац како им казна не би била заведена.

Припадници Министарства унутрашњих послова, Сектора унутрашње контроле, у сарадњи са Посебним одељењем за сузбијање корупције Вишег јавног тужилаштва у Новом Саду, ухапсили су полицијске службенике Полицијске станице Бачка Паланка З. Л. (1977), С. Т. (1983), М. С. (1971), Д. С. (1967), З. П. (1967) и Д. С. (1983) због постојања сумње да су извршили кривична дела примање мита и злоупотреба службеног положаја.

Осумњичени се терете да су од више учесника у саобраћају које су затицали у извршењу прекршаја захтевали и примали новац како не би евидентирали прекршај и против учиналаца спровели одговарајући прекршајни поступак, наводи се у саопштењу МУП-а.

Такође, ухапшени су и Н. М. (1999), В. Ц. (1975), Н. Б. (1984) и У. П. (1985) због сумње да су извршили кривично дело давање мита.

Осумњиченима је одређено задржавање до 48 часова и они ће, уз кривичну пријаву, бити приведени надлежном тужилаштву.

број коментара 1 Пошаљи коментар
(четвртак, 12. сеп 2019, 21:58) - anonymous Sreten [нерегистровани]

Korupcije je mnogo u zemlji Srbiji

Mnogi to rade kao da je država njihovo vlasništvo...čast onima koji su vaspitani i rade pošteno svoj posao..treba početi kažnjavati i one koji nude mito..tako je na zapadu..niko se ne usudi ponuditi novac policajcu ili sudiji