Угапшен бивши руководилац ЕПС-а у Прибоју

Припадници МУП-а, Одељења за борбу против корупције у сарадњи са Сектором унутрашње контроле и безбедности ЕПС-а и Посебног одељења за сузбијање корупције Вишег јавног тужилаштва у Краљеву ухапсили су бившег руководиоца погона Прибој система "ЕПС Дистрибуција" Г.Л. (1969), због постојања сумње да је у периоду од 2015. година до 2017. злоупотребом положаја оштетио то предузеће за око 819.000 динара.

Осумњичени се терети да је наложио да се замени енергетски трансформатор од 160 киловат ампера трансформатором од 400 киловат ампера у Трафо-станици "Ракета", чиме је умањио трошкове утрошене електричне енергије за прикључење хладњаче привредног друштва "Р2 плус".

На тај начин Г.Л. је, иако је знао да "Р2 плус" о свом трошку треба да замени предметни трансформатор, оштетио "ЕПС дистрибуцију" за 399.677 динара, колики су трошкови замене трансформатора.

Такође, осумњичени се терети и да је наложио да се, без правног основа, изведу радови на електро-енергетским објектима у власништву привредног друштва "Кладенац- електро" д.о.о.

Радове су, како се сумња, новембра 2016. године извели запослени јавног предузећа "Електропривреда Србије" и оператор дистибутивног система "ЕПС дистрибуција", чиме је осумњичени, предузеће у коме је радио, оштетио за 299.845 динара.

Сумња се и да је Г.Л. наложио запосленима у јавном предузећу "Електропривреда Србије" да обаве радове у вредности од 119.398 динара на приватној Трафо- станици "Пекић Мунир", за потребе једног физичког лица.

Осумњичени се терети да је све радње које је предузео приказао као редовно одржавање електро-енергетских објеката у власништву оператора дистрибутивног система.

Због постојања основа сумње да је починио кривично дело злоупотреба положаја одговорног лица осумњиченом Г. Л. је одређена мера задржавања до 48 сати и он ће уз кривичну пријаву бити приведен Посебном одељењу за сузбијање корупције, Вишег јавног тужилаштва у Краљеву.

број коментара 2 Пошаљи коментар
(среда, 12. јун 2019, 21:58) - anonymous [нерегистровани]

Ništa novo

Proverite i po ostalim Distribucijama. Isto se radi. Ovo u Priboju je rezultat loših međuljudskih odnosa i povezano je sa ranijim hapšenjem drugog rukovodioca.

(среда, 12. јун 2019, 16:24) - Vlada [нерегистровани]

Dr

Dr Savic u epsu je u pozarevcu mnogo vise ojadio drzave on 2013 do 2017