Прешево, заплењена дрога у бункеру камионета

Цариници су око поднева, у сарадњи са полицијом, спречили кријумчарење веће количине дроге на улазу граничног прелаза Прешево. Како је мерење откривених пакета у току, тачна количина заплењеног наркотика биће накнадно саопштена, саопштила је Управа царина.

Дрога је откривена у камионету словеначких регистарских ознака којим је 47-годишњи Београђанин, иначе двојни држављанин Словеније и Србије, путовао из Републике Северне Македоније ка Словенији.

Празан камионет предвиђен за превоз лаког терета пристигао је око поднева на теретни терминал прелаза Прешево, где га је цариник издвојио за детаљну контролу на царинском скенеру.

Слика са скенера је указала на неправилности у поду возила, због чега је оно подвргнуто детаљном прегледу у, за то специјално намењеном, објекту на прелазу.

Тајни бункер који се назирао на снимку са скенера био је добро закамуфлиран, што је, како се наводи, указало на то да су га направили професионални кријумчари.

Цариници су пронашли специјалну бравицу посебне преграде у поду возила, и открили да постоји простор који се отвара даљинским управљачем који возач није имао код себе.

Зато су службеници морали да употребе специјални алат како би га отворили и тада су се пронашли пакете пуне наркотика за који се основано сумња да је реч о марихуани.

У саопштењу Управе царине наводи се да је возач службеницима рекао да је задужен да превезе камионет са скривеним товаром до Београда, где ће га сачекати прималац робе код кога се и налази даљински управљач за отварање тајног бункера.

број коментара 0 Пошаљи коментар