Вођа навијача Рада ослобођен оптужбе за убиство после 25 година

Након 25 година од убиства Ивана Павловића на Вождовцу, Апелациони суд у Београду правоснажно је ослободио од оптужби једног од вођа навијачке групе Рада "Јунајтед форс" Драгана Супуровића, преиначивши осуђујућу пресуду.

Ову одлуку донело је трећестепено веће Апелационог суда, пошто је преиначило другостепену пресуду којом је Супуровоћ у септембру прошле године био осуђен на 13 година затвора.

Супуровић је био оптужен због убиства Павловића у септембру 1994. године у кафићу Тржног центра на Видиковцу, када су рањене још две особе.

Првостепном пресудом Вишег суда у Београду Супуровић је такође у априлу 2016. године био ослобођен оптужби, као и С. П. којем је Апелациони суд раније потврдио ослобађајућу пресуду.

По налазу трећестепеног већа Апелационог суда, у овом поступку је спорна чињеница да ли је Супуровић пуцао из пиштоља у Павловића, јер то није могло да се утврди из материјалних доказа нити из налаза и мишљења вештака медицинске струке и балистичара.

"Kако су то правилно закључили и првостепени и другостепени суд из исказа сведока није било могуће утврдити ко је пуцао на покојног с обзиром на то да су ови сведоци током поступка у погледу ове чињенице износили само своје утиске и претпоставке, а током поступка није изведен ни један материјални доказ који би поткрепио наводе јавног тужиоца да је окривљени критичном приликом код себе имао пиштољ, нити да је из истог испалио више хитаца у правцу И. П.", навео је Апелациони суд.

Имајући у виду да суд пресуду може засновати само на чињеницама у чију извесност је уверен, а да у конкретном случају изведеним доказима није доказано да је окривљени извршио кривично дело убиство, Апелациони суд је као суд трећег степена, уваживши жалбе окривљених, преиначио другостепену пресуду и Супуровића ослободио оптужбе, наводи се у образложењу одлуке објављене на сајту суда.

број коментара 0 Пошаљи коментар