Због претњи Татјани Војтеховски осам месеци кућног затвора

Апелациони суд у Београду правоснажно је осудио на осам месеци кућног затвора, уз електронски надзор (наногицу), Бранка Томића (36) из Мајданпека због претњи новинарки Татјани Војтеховски Стеванов и њеној ћерки путем друштвене мреже "Твитер“.

Овом одлуком, пооштрена је казна Томићу, пошто је преиначена пресуда Вишег суда у Београду којом је у фебруару Томић био условно осуђен на осам месеци затвора са роком провере од три године због кривичног дела угрожавање сигурности.

Према оцени Апелационог суда, првостепени суд је утврђеним олакшавајућим околностима за Томића, који је признао кривично дело, ипак дао превелики знацај - "у односу на степен кривице учиниоца, јачину угрожавања и повреду заштићеног добра, као и околности под којима је дело учињено", наводи се у образложењу одлуке објављене на сајту суда.

Томићу је пресудом изрецена и мера безбедности одузимања предмета - мобилног телефона и картице, као и рачунарско кућиште. 

Војтеховска и њена ћерка су ради остваривања свог имовинско-правног захтева упућене на парницу.

Томић је осуђен јер је 25. децембра 2018. године на Твитеру са свог налога послао поруку на налог Војтеховски Стеванов претеће садржине.

Такође јер је сутрадан у току емитовања емисије "Живот прича" на телевизији Прва, током које новинарка комуницира са гледаоцима емисије путем Твитера, са свог налога послао поруку на налог Војтеховске претећи да ће напасти на живот и тело ње и њене кћерке.

број коментара 1 Пошаљи коментар
(четвртак, 16. мај 2019, 10:28) - anonymous [нерегистровани]

kazna

osam meseci je dovoljno da na miru razmisli o svemu.