Осумњичени за насиље у згради РТС-а пуштени да се бране са слободе

Виши суд у Београду је након саслушања ослободио тројицу учесника демонстрација осумњичених за кривично дело насилничког понашања и одбио предлог да им се одреди притвор. Међу пуштенима је и осумњичени да је у суботу у зграду РТС-а унео моторну тестеру. Укинуте и затворске казне.

Судија за претходни поступак Вишег суда у Београду је, након саслушања У. С., М. П. и М. Ч. донео решење којим је одбио предлог за одређивање притвора.  

Они се терете за кривично дело насилничког понашања на спортској приредби или јавном скупу за које је запрећена казна од једне до осам година затвора.  

Један од осумњичених терети се за уношење моторне тестере, други за пањ, а трећи да је разбио стакло на улазу у Јавни сервис.

Против овог решења Више јавно тужилаштво у Београду може изјавити жалбу кривичном ванпретресном већу Вишег суда, у року од три дана од дана пријема писменог отправка решења. 

Прекршајни суд укинуо је и затворске казне петорици који су у недељу осуђени на 30 дана због упада у РТС и у току вечери биће пуштени из затвора у Падинској скели, потврђено је РТС-у.

Шести осуђени још није примио првостепену пресуду па се није ни жалио, а није ни био упућен у затвор. 

Председник Александар Вучић поручио је раније данас да очекује да они који се налазе у притвору због демонстрација у Београду буду ослобођени, јер, истиче, нису они одговорни – већ они који су их злоупотребили. 

Он је рекао да ће сутра погледати ове кривичне предмете, али да не жели ништа да прејудицира док се не упозна са детаљима случаја.

број коментара 5 Пошаљи коментар
(среда, 20. мар 2019, 06:17) - anonymous [нерегистровани]

Kazne nema

Ovo ovako nije normalno a gde su kazne pa nisu to deca pa da nisu znali sta rade.To znaci primera recimo da se mogu razbiti stakla na prodavnicama, kioscima , radnjama,mogu da se ljudi jure i plase sa testerama kao u horor filmovima i na kraju da se prodje sa opomenom jer nisu krivi i nisu znali sta rade a krivi su neki drugi.

(уторак, 19. мар 2019, 22:08) - anonymous [нерегистровани]

E sada su na redu ostavke i kazne za odgovorne

Za sada je evidentno da je policija prekoracila svoja ovlascenja i uhapsila nevine ljude. Ovim je nanela veliku sramotu drzavi I svim gradjanima koji postuju zakone I institucije. Mislim da pre svega ministar policije treba pod hitno da podnese ostavku a ako to ne ucini pozivam Premijera da ponovo uzme zakon u svoje ruke (ovaj put u skladu sa svojim ovlascenjima) I da smeni nadleznog Ministra. Takodje treba smeniti I sve rukovodioce u policiji grada Beograda cije je delanje ili nedelanje dovelo do hapsenja nevinih ljudi.

(уторак, 19. мар 2019, 22:04) - Паметњаковић [нерегистровани]

Сменити судије јер не знају да раде посао

Одмах.

(уторак, 19. мар 2019, 21:12) - anonymous [нерегистровани]

-

sve se predsednik pita, i ko se hapsi i ko oslobadja.

(уторак, 19. мар 2019, 20:30) - anonymous [нерегистровани]

nije u redu

ne razumem zasto se oslobadjaju ionako malih kazni? jel to znaci da sutra mogu da rade ko sta hoce?