Укинут притвор осумњиченом за ношење вешала

Виши суд у Београду укинуо је притвор С. Г. осумњиченом да је са једним малолетником 2. фебруара носио вешала на протесту "1 од 5 милиона" у центру Београду.

Малолетном Н. П. кривично ванрасправно веће суда је укинуло притвор прошле седмице, усвојивши жалбу његовог адвоката, али га је ставило под надзор органа старатељства.

Осумњичени С. Г. и Н. П. ће се у даљем поступку бранити са слободе, поводом сумњи тужилаштва да су извршили кривично дело расна и друга дискриминација.

Портпаролка Вишег суда Бојана Станковић прецизирала је за Танјуг да је кривично ванпретресно веће суда усвојило жалбу одбране на решење судије за претходни поступак, којим је С. Г. био одређен притвор до 30 дана због опасности да ће утицати на сведоке и поновити кривично дело.

Том одлуком осумњиченом С. Г. је укинут притвор у којем је био недељу дана и поподне ће бити пуштен из Окружног затвора у Београду.

број коментара 3 Пошаљи коментар
(понедељак, 11. феб 2019, 19:52) - Boki [нерегистровани]

Greška

Nadam se da je shvatio da je pogrešio.

(понедељак, 11. феб 2019, 19:25) - Davor [нерегистровани]

razum

Paradiranje vešalima je za svaku osudu.

(понедељак, 11. феб 2019, 18:07) - Gospodja Ministarka [нерегистровани]

Kosovo

Pa realno to je više fiktivan zločin nego što je zaista zločin.Stvar je u konotacija u kojoj su vešala upotrebljena. U redu je da se brani sa slobode.