Прешево, дечак изненада преминуо у школи

Шестогодишњи ученик Основне школе "Зејнел Ајдини" у селу Рајинце код Прешева преминуо је изненада у школи због проблема са срцем, потврђено је РТС-у.

Дечак је преминуо услед инфаркта током петог часа у школи. Лекари амбуланте која се налазе у склопу школе покушавали су двадесет минута да га реанимирају, али нису успели.

"Дечак није имао здравствених проблема, није се жалио нити је познато да је имао проблема. Када је пао, подигла сам га, позвала радника...", испричала је учитељица Иљфете Ибрахими.  

Директор школе Шукри Имери испричао је да су лекари покушали да детету пруже помоћ, али да је на крају констатована природна смрт.

Виши тужилац из Врања Данијела Трајковић потврдила је за РТС да је дечак преминуо због проблема са срцем. 

На телу дечака нема повреда и а родитељи нису желели да се врши обдукција. 

Директор школе рекао је за РТС да је дечак био крупнији и виши од вршњака и да се током дана није жалио на неке тегобе.

У Министарству просвете Танјугу је речено да ће јавност бити обавештена о детаљима када прикупе све неопходне информације.

Такође наводе да се у оваквој као и у осталим сличним ситуацијама држе прописа и процедура водећи рачуна првенствено о деци.

Истичу да је, када се говори о овој теми, важно да се води рачуна о најбољем интересу деце и да се у јавност не износе информације које могу да штете деци, њиховој безбедности, развоју и школовању.

број коментара 2 Пошаљи коментар
(четвртак, 11. окт 2018, 21:07) - anonymous [нерегистровани]

Tuga

Saucesce porodici

(четвртак, 11. окт 2018, 18:45) - anonymous [нерегистровани]

Šest godina, prvi razred, 5 ČASOVA

Nek su anđeli s njim!