Велика акција српске и аустријске полиције, 13 особа ухапшено због дроге

Служба за борбу против организованог криминала, у сарадњи са Тужилаштвом за организовани криминал и полицијом Аустрије, ухапсила је 13 особа и запленила око 1,5 килограма хероина, саопштио је МУП Србије.

Заплењено је 22 килограма парацетамола, мања количина кокаина и марихуане, као и пиштољ и 20.300 евра. 

Десет особа је ухапшено на територији Аустрије, док је троје организатора ове криминалне групе ухапшено у Србији.

Осумњичени су ухапшени на територији Србије и Аустрије од јануара 2018. до данас, а сумњиче се да су у дужем временском периоду вршили набавку и дистрибуцију наркотика, како на територији Србије, тако и у земљама ЕУ.

Захваљујући доброј међународној сарадњи српске и аустријске полиције, ухапшени су Н. З. (27), Ц. А. (31), К. Љ. (28), И. Ф. (21), В. М. (22), А. П. (20), П. В. (18) сви из Београда, С. Ј. (26), М. М. (27) и И. У. (24) из Шапца, К. М. (30) из Врбаса, Р. С. (24) из Ђаковице и Д. А. (20) из Смедерева.

Осумњичени који су ухапшени у Србији ће, уз кривичну пријаву, бити приведени Тужилаштву за организовани криминал у Београду, због постојања основа сумње да су извршили кривично дело удруживање ради вршења кривичних дела, неовлашћења производња и стављање у промет опојних дрога и недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја.

број коментара 0 пошаљи коментар