Преваранту четири и по године затвора и новчана казна

Пошто је оштетио неколико мењачница тако што им је за евре давао "имитацију" новчаница у динарима, Специјални суд у Београду неправоснажно је осудио Драгана Ђоковића на четири и по године затвора и новчану казну од пет милиона динара.

Како се наводи у саопштењу Специјалног суда, новчану казну је дужан да плати у року од три месеца, од дана правоснаžжности пресуде, под претњом принудног извршења.

Пресудом је наложено и да му се одузме имовинска корист прибављена извршењем кривичних дела, па је обавезан да на рачун буџета Републике Србије уплати износ од 15,8 милиона динара у року од 15 дана од дана достављања правноснаžне пресуде.

Ово је првостепена пресуда на коју постоји право жалбе Апелационом суду у Београду.

Ђоковић се терети да је заједно са раније осуђеним Дејаном Фемићем и Богданом Богдановићем током септембра 2015. године преваром од власника три мењачнице "Пан" д.о.о, "Студио екстерни" и "Алвађо" д. о.о. у Београду, купио 395.755 евра, а њима предавао имитацију динарских новчаница.

Оштећене мењачнице пресудом су за остваривање имовинско-правног захтева упућене на парницу.

Фемић и Богдановић су раније са Тужилаштвом за организовани криминал раније закључили споразуме о признању кривичног дела.

У саопштењу Тужилаштва за организовани криминал које је заступало оптужницу, прецизира се да је Богадановић је склопио споразум на јединствену казну у трајању од две године и пет месеци и новчану казну од два милиона динара, а Дејан Фемић на три године затвора и новачну казну такође од два милиона динара.

Сви су осуђени због удруживања ради вршења кривичних дела и преваре.

број коментара 0 пошаљи коментар