Лазаревaц, ухапшенo шест осумњичених за крађу имовине ЕПС-а

"Електропривреда Србије" је саопштила да је у Лазаревцу ухапшено шест особа осумњичених за крађу имовине ЕПС-а, а у Новом Пазару и Тутину су стручне службе тог јавног предузећа откриле 42 случаја неовлашћене потрошње електричне енергије.

Полиција из Лазаревца је ухапсила тројицу радника ЕПС-овог огранка РБ "Колубара" и једног запосленог предузећа "Колубара Услуге" приликом крађе високонапонског кабла у власништву ЈП ЕПС - РБ "Колубара", наводи се у саопштењу.

Ухапшена је и једна особа за коју се сумња да је у јануару 2018. украла кабл у трафостаници у Великим Црљенима, у власништву РБ "Колубара", а том приликом је изгорела трафостаница.

Полиција је такође ухапсила и особу која је осумњичена да је у јануару украла кабл из трафостанице на површинском копу "Тамнава - Западно поље", наводи се у саопштењу и прецизира да је полиција наведене случајеве крађе расветлила у сарадњи с надлежним службама ЕПС-а и "Колубара Услуга".

Додаје се да су стручне службе ЕПС-а на подручју Новог Пазара и Тутина у акцијама контроле, поред откривених случајева крађе електричне енергије, пронашле и уклониле направе за ометање и успоравање рада бројила као и већи број случајева умањења стања потрошене електричне енергије на мерним местима.

У оквиру акција је још 30 бројила дато на испитивање ради утврђивања исправности мерења потрошње електричне енергије, саопштено је из ЕПС-а.

број коментара 0 пошаљи коментар