Министарство одбране: Бојовић није у Војсци Србије од 2016.

Министарство одбране је, поводом изјава потпредседника Народне странке Мирослава Алексића о случају "Јовањица", саопштило како код Алексића "препознаје злу намеру" да нашкоди врховном команданту и Војсци Србије, Министарству одбране и министру одбране и најавило да ће принуђено да заштиту части својих припадника затражи на суду.

Реагујући на изјаву Алексића у вези са хапшењем Вулета Бојовића, Управа за односе с јавношћу Министарства одбране у саопштењу достављеном Фонету истиче да Бојовић никад
није био припадник тог министасртва.

"Министарство одбране препознаје злу намеру Мирослава Алексића да покуша на било који начин нашкодити врховном команданту Војске Србије, Војсци Србије, Министарству одбране и министру одбране. То је једини разлог зашто би на било који начин Мирослав Алексић повезивао Вулета Бојовића са Министарством одбране", наглашано је у саопштењу.

Истиче се да "Вуле Бојовић никада није радио у Министарству одбране, а није ни припадник Војске Србије још од 2016. године".

Бојовић је, према подацима Министарства одбране, "у Војсци Србије био професионални војник у чину разводника".

Свако довођење Бојовића "и његових чињења или нечињења са Министарством одбране или Војском Србије брутални је покушај блаћења војске и свих њених припадника. Министарство одбране је принуђено да заштиту части својих припадника затражи на суду", наглашено је у саопштењу.

Потпредседник Народне странке Мирослав Алексић затражио је од министра одбране Александра Вулина и тужилаштва за организовани криминал да одговоре да ли је један од ухапшених у "афери Јовањица" радник Министарства одбране од 2012. године и на којим пословима ради.

број коментара 0 Пошаљи коментар