Начелник Полицијске управе за Београд: Скуп испред РТС-а није уредно пријављен

Нетачно је да је Савез за Србију уредно пријавио данашњи скуп испред зграде РТС-а, а приликом пријављивања организатори нису поштовали Закон о јавном окупљању, изјавио је Милан Станић, начелник Полицијске управе за Град Београд.

Председник Извршног одбора Покрета за преокрет Милорад Бједов приступио је 11. децембра у просторије Полицијске станице Палилула и поднео пријаву за јавно окупљање активиста Савеза за Србију испред зграде Радио-телевизије Србије 13. децембра ове године, испред сва три улаза, у времену од 12 до 20 часова, прецизирао је Милан Станић у писаној изјави и додао:

"Полицијска станица Палилула истог дана уручила је обавештење контакт особи из Савеза за Србију у вези поднете пријаве, којим је констатовано, најпре, да је пријава неблаговремена, јер није поднета у законом прописаном року, и некомплетна, јер не садржи потребно и законом прописано, те се са тим у вези скуп не сматра пријављеним."

број коментара 9 Пошаљи коментар
(петак, 13. дец 2019, 15:31) - anonymous [нерегистровани]

Da je skup i dozvoljen...

...ulazak i izlazak zaposlenima u zgradu RTS treba da bude slobodan i neometan.Gostima i pozvanima u programe takodjer.Niko nema pravo da ometa rad zaposlenih i ogranicava im kretanje jer je to prosto nezakonito!
Ako policija i obezbedjenje to dozvoljava "demonstrantima",onda smo mi kao drzava u problemu!
Mnogima program N1 televizije ili tzv NOVE slobodne TV deluje itekako antisrpski i proamericki ,pa nikome zbog toga ne pada na pamet da njihove novinare napada i ogranicava im kretanje!
RTS pomenutim TV stanicama moze biti primer objektivnosti,bez obzira sta o tome mislili Jeremic,Djilas Obradovic i drugi njima slicni."Opozicionari" koji bi na vlast ne izborima,vec nekim drugim metodama!
Mislite li da bi neko mogao u Londonu ovako da "blokira" BBC,pa makar i na 10 minuta!?

(петак, 13. дец 2019, 14:56) - anonymous [нерегистровани]

За неке је општина Палилула на Старом граду

Можда тако мисле и ови што блокирају погрешну установу. Да су храбри сада би били испред или у народној скупштини где се "кроји капа" оваквом поретку. Ово је сада већ по ко зна који пут "пуцањ у сопствену ногу" оних од којих се очекује некакво решење друштвене кризе у коју је запало наше друштво.

(петак, 13. дец 2019, 14:53) - Паметњаковић [нерегистровани]

Чак и да је уредно пријављен...

Који закон дозвољава да се опструјише нечији рад или да се запослени малтретирају? Већина грађана је гласала за Вучића и СНС, нема право мањина да малтретира већину. Па у САД-у полиција изађе на улице, испребија људе који праве проблеме и похапсе их. Али ми смо превише либерална демократија па се све толерише. Али није добро јер онда не може да се ради како треба, па нам земља пропада. Очигледно је да је све по налогу западних окупатора, не дају нам да дишемо.

(петак, 13. дец 2019, 14:48) - anonymous [нерегистровани]

Hvala na ispravci!

Hvala sto ste me ispravili, i izvinjavam se na brljotini. Meni se nesto pobrkalo pa tako Takovsku smestih na Stari Grad!

(петак, 13. дец 2019, 14:36) - Teodora Lektora [нерегистровани]

Uredno ste - neuredni !

Šta vam to znači: nije UREDNO prijavljen?. Da li to znači da je neuredno prijavljen? Zar nije dovoljno reći: skup nije prijavljen.

(петак, 13. дец 2019, 14:15) - anonymous [нерегистровани]

Palilla

RTS je na opstini Palilila

(петак, 13. дец 2019, 14:08) - Дујда [нерегистровани]

Таковска 10 Палилула

Ух, теби је очигледно "цркла" навигација. А јел' и зграда општине Палилула која се налази у Таковској 12 на Старом граду?

(петак, 13. дец 2019, 13:32) - anonymous [нерегистровани]

Zasto Paliluli?

Zasto su prijavljivali Paliluli kada je sediste RTS u Takovskoj ulici koja pripada Opstini Stari grad???

(петак, 13. дец 2019, 13:23) - anonymous [нерегистровани]

RTS

Oni su i sami rekli da skup nije na vreme prijavljen, na konferenciji za stampu.