СССС подржао штрајк радника Поште

Савез самосталних синдиката Србије подржао је захтеве радника Јавног предузећа "Пошта Србије" који су обуставили рад и оценио недопустивим да том предузеће две трећине запослених има зараде испод републичког просека.

"Недопустиво је и несхватљиво, посебно у ситуацији када ово предузеће остварује добит и пуни буџет, да радници не учествују у расподели добити", истиче у саопштењу Савез самосталних синдиката Србије (СССС).

Оцењено је да је "оправдано њихово незадовољство и бунт" и наведено да "раде под притиском, са смањеним бројем извршилаца" док "на њихове захтеве руководство предузећа остаје потпуно индиферентно и даје обећања која касније не испуњава".

"Стога, Савез самосталних синдиката Србије у потпуности подржава њихове оправдане захтеве и очекује да грађани имају стрпљења и разумевања за незадовољство поштоноша, шалтерских радника, диспечера и возача", поручено је у саопштењу.

Савез самосталних синдиката Србије се нада да ће, у интересу радника ЈП "Пошта Србије" и грађана, представници Владе Србије и представници запослених што пре постићи споразум.

ЈП "Пошта Србије" саопштило је раније данас да ће се достава пензија на кућну адресу за 190.000 пензионера обављати по плану, почев од сутра.

број коментара 2 Пошаљи коментар
(среда, 11. дец 2019, 08:23) - anonymous [нерегистровани]

Pa naravno

Ima li ko da ih ne podrzava,sem vlasti ???

(среда, 11. дец 2019, 06:38) - anonymous [нерегистровани]

Savez samostalnih sindikata Srbije

Bravo!
“Svi mi mamo izbor čak i
   u očajnim vremenima”